Dubai toliko voli sjaj da je jedan juvelir predstavio novčanicu od 24-karatnog zlata

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by DIΛN (@dianjewellery)

Sve što sija jeste zlato, posebno u Dubaiju, gde je čak i valuta sada pozlaćena...

Iako se ova valuta ne može koristiti kako pravi novac, sigurni smo da svako ko šeta Dubaijem sa svežnjem pozlaćenih novčanica ima dobar osećaj. Dian Jewellery, u saradnji sa Finmet DMCC i Valaurum, predstavio je prvi suvenir Dubaija od 24K zlata, koji odaje počast ljubavi emirata prema ovom dragocenom metalu, uključujući i prikaz čuvene Dubaijeve panorame i poznatih znamenitosti. Svaka novčanica sadrži 0,1 gram 24-karatnog zlata u i na sebi.

Osnivač Dian Jewellery, Rahul Sagar, rekao je: „Veoma smo uzbuđeni što predstavljamo prvi suvenir Dubaija od 24K zlata, svedočanstvo naše posvećenosti inovacijama i našem bogatom nasleđu izrade zlatnih predmeta. Naš cilj je da proslavimo sjaj Dubaija, dok nudimo večni suvenir za stanovnike i posetioce.“ Kao u slučaju pravog novca, svaka novčanica od 24 karata ima jedinstveni serijski broj i dolazi sa komemorativnom futrolom.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Gulf Buzz (@gulfbuzz)

Osnivač je čak objasnio proces i autentičnost novčanice: „Ono što je čini jedinstvenom je činjenica da kroz ovaj patentirani proces, možemo ubaciti pravo 24K zlato u fleksibilnu novčanicu, i zlato se zapravo može povratiti. Profesionalnom vatrenom analizom, možete zaista povratiti 0,1g 24K zlata iz novčanice, za razliku od pozlaćenih predmeta ili novčanica koje su uronjene u rastvor koji sadrži vrlo malo zlata i ovo zlato bledi i ne može se povratiti čak ni ako se otopi.“

Cena je 159 dirhama ili 43 dolara po komadu i može se kupiti u Dian Jewellery i Shantilal Jewellers (SCS) u Dubai Gold Souku.

Luxury Experience