Strip Wonder Woman prodat je na aukciji za rekordnih 1,62 miliona dolara

Prvi debi stripa Wonder Woman nedavno je ponuđen na Heritage aukciji i prodat je za ogromnih 1,62 miliona dolara!

Amazonska ratnica se prvi put pojavila u DC Comics u osmom broju All-Star Comics. Strip je objavljen 1941. godine, a primerak je od tada u odličnom stanju čuvao kolekcionar.

Strip je ponuđen na prodaju kao deo četvorodnevnog programa Heritage Auctions prošle nedelje. Dobio je ocenu 9,4 (od 10) od strane Certified Guaranty Company (CGC).

CGC je u najavi na svom sajtu rekao: „Nijedan strip koji se prvenstveno traži zbog svoje veze sa ženskim superherojem do sada nije ostvario više od milion dolara na aukciji.“

Pored debija Wonder Woman, još jedan strip je takođe bio u centru pažnje: naslovna slika iz prvog izdanja The Dark Knight Returns iz 80-ih, koju su kreirali Frenk Miler i Lin Varli. Strip je uspeo da dostigne aukcijsku cenu od 2,4 miliona dolara, zauzevši prvo mesto na listi. Sveukupno, aukcija je donela 24 miliona dolara, uz ostale značajne prodaje uključujući dve kopije Fantastic Four #1 koje su prodate za 420.000 dolara i 240.000 dolara, kao i kopiju 29. izdanja Detective Comics za 276.000 dolara. Čak je i izdanje Amazing Spider-Man uspelo da donese 43.200 dolara, postavljajući novi rekord za stripove iz perioda 2000-ih.

Stripovi očigledno nisu samo za decu!

Luxury Experience