Bikini princeze Leje prodat na aukciji

Jedna od brojnih poznatih stvari koje su proistekle iz Star Wars franšize, i verovatno jedina stvar koje se svaki muškarac, zaluđenik, ljubitelj filmova ili kolekcionar rado seća je zlatni, metalik bikini Princeze Leje…

Ona je taj bikini nosila dok je bila zatvorenica Džabe Hata. Ona je postala seks simbol i ostavila svoj trag, a kada bi negde postojao muzej takvih stvari, čuveni kostim koji je nosila Keri Fišer bio bi sigurno među pet najposećenijih predmeta.

Sa tim na umu, ovaj bikini ponovo je u centru naše pažnje. Njen bikini je 1.oktobra prodat na aukciji, po ceni od 96.000 dolara, pri čemu je nadmetanje počelo od 50.000 dolara. Ukoliko vam to deluje preskupo, treba da znate da filmski kolekcionarski predmeti imaju veliku vrednost u čitavom svetu. Zapravo, kako saznajemo, DL-44 blaster pištolj koji je koristio Harison Ford u ulozi Han Soloa, biće prodat na aukciji, sa početnom cenom od neverovatnih 200.000 dolara.

Lejin “robovski” bikini, dobio je i sertifikat o autentičnosti, koji je potpisao Ričard Miler, inženjer iz Industrial Light and Magic kompanije, koju je Džordž Lukas osnovao 1975.godine. Fišerova je nekoliko puta citirana kada je izjavila da je taj maleni komad odeće jako neudoban za nošenje i da novi vlasnik, čije ime nije otkriveno, mora to imati na umu.