Bentley knjiga koja košta više od Bentayge

Prošle godine, Bentley brend je najavio da će predstaviti tri veličanstvene knjige, u kojima je opisana njihova istorija kao deo proslave svoje stogodišnjice…

Luksuzni brend automobila otkrio je tri knjige kreirane u saradnji sa izdavačkom kućom Opus. Nazvane Bentley Centenary Opus, svaka od ovih knjiga opisuje veličanstvenu istoriju Bentley brenda, na čak osamsto strana podeljenih na devet poglavlja. Sve – od čuvenih pobeda na 24 Hour Le Mans, ikonskih automobila prošlosti i veličanstvenih ljudi koji su ih kreirali, opisano je u knjigama kroz neispričane priče, ranije neviđene fotografije i mnoštvo drugih detalja. Za kreiranje ovih knjiga, Opus je dobio ekskluzivni pristup dizajnerima, inženjerima i vizionarima koji rade za ovu slavnu kompaniju.

Kao što je ranije pomenuto, Bentley Centenary Opus je dostupan u tri različita izdanja, koja su posebna baš kao i automobili koje brend kreira. Prednja korica knjiga na sve tri verzije dekorisana je Bentley grbom, koji se može videti na haubi svakog modela. Najpristupačnija od sve tri jeste Centenary Editon, koja može biti obložena sa jednom od četiri dostupne Bentley kože, koja se koristi za kreiranje tapacirunga njihovih automobila.

Ograničena na 500 kopija, sa cenom od 3.800 dolara po primerku, ova knjiga je pristupačni komad luksuznog nasleđa. Iznad nje, nalazi se Mulliner Edition, koja je ograničena na samo 100 primeraka, a ona u ponudi ima 17 nijansi Bentley kože i sadrži ručno kreiranu aluminijumsku fasciklu. Sa cenom od 16.000 dolara po primerku, kupci ovog izdanja će dobiti i turu kroz Bentley fabriku i jedno noćenje u Hotel Café Royal u Londonu.

Najluksuzniji primerak od sva tri jeste Carat Edition, koja je ograničena na samo sedam primeraka, a dekorisana je dijamantima. Sa cenom od 260.000 dolara, ona je najskuplja automobilska knjiga ikada napravljena.