Bakingemska palata nudi posao za koji ćete biti plaćeni 4.800 evra mesečno

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by James Spann (@spannwx)

Traženje novog posla nije uvek lak zadatak.

Ekonomski uslovi, lokacija posla ili razvojne mogućnosti koje nudi kompanija samo su neki od faktora koje većina ljudi uzima u obzir pre nego što se odluči da pošalje svoj CV kao odgovor na oglas.

Mnogi oglasi za posao se objavljuju svakog dana, ali postoje i neki - koji se ističu. Jedan takav slučaj je oglas za posao koji je nedavno objavila Bakingemska palata. Rezidencija novog engleskog kralja Čarlsa III traži novog radnika, odnosno stručnjaka za emisije ugljenika. U stvari, za ovu konkretnu poziciju nudi godišnju platu od 50.000 funti, što odgovara približno 58.000 evra ili 4.800 evra mesečno!

Kako se u oglasu navodi: „dužnosti (kandidata) će uključivati praćenje podataka o ugljeničnom otisku, izveštavanje o tome i rad na poboljšanju tačnosti podataka.“

U saopštenju se takođe navodi da će se ključni aspekti posla vrteti oko emisija gasova staklene bašte Bakingemske palate, iako će se "verovatno proširiti i na druge ekološke, društvene i vladine inicijative".

Zvanična pozicija koju će uspešan kandidat imati je „menadžer za izveštavanje o podacima o održivosti“. Kako je objašnjeno u saopštenju, u Kraljevskoj palati Ujedinjenog Kraljevstva sve više pažnje posvećuju klimatskim promenama, sa ciljem da ulože održivost u svaku akciju koju preduzmu. „Posvećeni smo smanjenju našeg uticaja na planetu, sa trenutnim akcijama usmerenim na smanjenje emisije ugljen-dioksida i korišćenje čiste energije energije sa nultim emisijama".

Promena ekološke politike sigurno ima mnogo veze sa novim „šefom“ palate, kraljem Čarlsom III. Na kraju krajeva, on je oduvek bio zainteresovan za pitanja u vezi sa životnom sredinom i često je bio uključen u kampanje za borbu protiv klimatskih promena.

Luxury Experience