Zvanično otvoren: Ritz-Carlton Maldives

Ritz-Carlton otvorio je svoj prvi posed na Maldivima pre samo nekoliko dana, smešten na idealnoj lokaciji, koja će zaista učiniti da pomislite da ste u raju…

Odmaralište koje sadrži samo vile ponudiće vam sve što biste poželeli od jednog tropskoj raja – plaže sa belim peskom, kristalno plave lagune, smeštajne jedinice iznad vode i na plaži, kao i uzvišene opcije, koje biste očekivali od luksuznog brenda kao što je Ritz-Carlton. Kao što možemo videti na ovim prvim fotografijama, odmaralište je okarakterisano modernim dizajnom sa potpisom australijske arhitekte Keri Hil, koja je inspiraciju za sferične građevine dobila od cirkularnih formi lagune, okeanskog povetarca i ciklične prirode ostrvskog života.

Budući da praktično svaki luksuzni brend već ima svoje posede na Maldivima, Ritz-Carlton je namerno sačekao da tek sada uđe na to tržište. “Duže vreme smo planirali proširenje našeg poslovanja na ovaj lokalitet, a kako nastavljamo da obogaćujemo svoj portfolio, ovo je bio savršen trenutak za debi na Maldivima, jer su ljubitelji luksuznih putovanja baš sada u potrazi za značajnim istraživanjima i ponovnim povezivanjem, kao i destinacijama koje nude otvorene prostore i prirodnu lepotu”, objašnjava Dona Meknamara, potpredsednik i globalni lider brenda Ritz-Carlton.

Objašnjavajući kako će se Ritz-Carlton razlikovati u odnosu na druge opcije sa pet zvezdica na Maldivima, Meknamara kaže da će “promišljene ekspanzije i dalje ostati kao glavni prioritet brenda. Želimo da svaki Ritz-Carlton posed bude idealno mesto za uživanje u unikatnim kulturama. Obožavam to što od trenutka kada zakoračite u jedno naše odmaralište, odmah se osećate povezanim sa destinacijom na kojoj se nalazi. Maldivi nude mnogo više od predivnog prirodnog okruženja, jer su fokusirani na oživljavanje bogate kulture za sve naše goste”.

Kako bi se na pravi način povezali sa destinacijom, gosti svake od 100 vila imaće priliku da uživaju u dvadesetčetvoročasovnim uslugama posvećenog aris meeha, odnosno ličnog batlera, koji može organizovati aktivnosti poput škole kuvanja, perkusionističkih performansa u zalazak sunca, mečeva kriketa ili sesija umetničkih radionica. Zajedno sa organskim proizvodima Bamford brenda, prstenasti spa sad evet soba, koji pluta iznad lagune, izvodi ciljane tretmane koristeći lokalne sastojke, poput grejanog peska, svežeg kokosa i autohtonog bilja. Gosti svih doba će moći da uživaju u podvodnoj zabavi oko odmarališta, gde se nalazi i jato delfina, a sve aktivnosti će predvoditi Žan-Mišel Kustoovi ambasadori, sa kojima Ritz-Carlton ima dugu saradnju.

Četiri sekcije odmarališta uključuju posvećeno “kulinarsko ostrvo”, gde se nalazi sedam restorana koji služe jela iz Japana, Italije, Indije, Libana i Kine. Veliki dečiji klub, teniski tereni, foto studio sa opremom koju možete iznajmiti i prostori za sportive na vodi kompletiraju ponudu, dok svaka vila ima svoj privatni bazen, tuševe na otvorenom i zatvorenom, al-fresco prostor za uživanje, pristup plaži ili ležaljke iznad vode.

Kako bi pomogli u očuvanju ove destinacije, odmaralište je dizajnirano tako da minimalno utiče na grebenski ekosistem koristeći prethodno proizvedene materijale i specijalne građevinske tehnike, uz upotrebu solarnih panela, glazura i drugih održivih metoda. Jedno noćenje u novom Ritz-Carlton odmaralištu koštaće vas 1.500 dolara najmanje, a najviše 22.500. Ko voli, nek izvoli!

Povezane teme