Zavirite u renovirani hotel Madame Reve koji se nalazi na korak od Luvra

Hotel Madame Reve je nova tačka na dizajnerskoj mapi Pariza, zajednički rad poznatog hotelijera Lorana Taiba i arhitektonskog biroa Dominique Perrault Architecture. Hotel se nalazi u srcu grada, na korak od Luvra, i zauzima zgradu iz kasnog 19. veka u kojoj se nekada nalazila najveća pošta u Parizu.

Rekonstrukcija nekadašnje pošte trajala je punih devet godina. Sada Hotel Madame Reve ima 82 sobe, dva restorana, otvoreni krov, pa čak i obdanište i policijsku stanicu. Enterijer se može opisati rečima Andree Putman, koje je jednom rekla Loranu Tajebu: "Ako život ima boju, onda je zlatno braon." U ovom rasponu su napravljeni javni prostori i hotelske sobe. Osam metara visoki plafoni u restoranu, zidni paneli od plemenitog oraha, murali savremenih pariskih umetnika stvaraju atmosferu koja izgleda luksuzno, aristokratski i istovremeno prijatno.

Sobe imaju atmosferu mira i udobnosti, stvorenu upotrebom prirodnog drveta, mekog tekstila i sve je u bež-zlatno-braon paleti. Zidovi soba su ukrašeni delima umetnice Ines Longevial, a panoramski prozori pružaju pogled na centar Pariza.