Venecijanski kultni hotel Bauer ponovo će se otvoriti 2025.

Jedan od najpriznatijih hotela u Veneciji će se ponovo otvoriti sa novim luksuznim maloprodajnim prostorom, otvorenim bazenom, baštom na krovu i još mnogo toga.

Legendarni hotel Bauer sa pet zvezdica u porodičnom vlasništvu, izgrađen 1880. godine, zatvoriće svoja vrata ovog novembra zbog višegodišnjeg renoviranja. Kada se ponovo otvori 2025. godine, njime će upravljati hotelska grupa Rosewood. Očekuje se da će novi hotel imati preko 100 soba sa nekoliko prepoznatljivih apartmana i jednim ekstravagantnim predsedničkim apartmanom.

Iako je broj ključeva sličan njegovoj trenutnoj konfiguraciji, nova luksuzna verzija će uključivati restoran i bar u stilu bistroa, otvoreni bazen i luksuzni maloprodajni prostor koji se prostire na više od 3200 kvadratnih metara, pomažući da se stvori još uzvišeniji italijanski boravak.

Hotel renoviraju arhitekta iz Venecije Alberto Troselo i grupa za dizajn enterijera Bar Studio. Duo će pomno popraviti originalnu gotičko-vizantijsku fasadu hotela, veliko vijugavo stepenište i unutrašnje elemente kao što su venecijanski podovi, lusteri i nameštaj koji ističe bogatu prošlost hotela. Izgradnja će takođe uzeti u obzir održivost, jer imanje ima za cilj da dobije tri ekološka sertifikata, uključujući Green Pass (dokaz da je bezbedno od Covid-19), Klima Haus (dokaz statusa CO2 neutralnosti zgrade) i LEED Gold (dokaz da ispunjava standarde korišćenja energije za osvetljenje, vodu i korišćenje materijala).

Taj posao će uključivati dodavanje vrta na krovu hotela, koji već ima otvoreni prostor na sedmom spratu koji se smatra najvišom terasom u gradu. Smeštena na sedmom spratu Bauera, terasa se s ljubavlju naziva „Settimo Cielo“ ili Sedmo nebo.

Venecija

U Baueru se nalazi i najveći velnes centar u Veneciji. Kako će i da li će biti ažuriran tokom renoviranja nije navedeno, ali trenutno ima hamam, osam soba za tretmane i hidromasažne kade.

Hotel Bauer je trenutno u vlasništvu kompanije za razvoj nekretnina Signa Prime Selection. „Ovaj moderan ultra-luksuzni hotel u kombinaciji sa prvoklasnim restoranima i impresivnom baštom na krovu trebalo bi da postane novi centar atrakcije Venecije“, kaže Hajnc Peter Hager, predsednik Signa Italia u izjavi.

Rosevood Hotel Bauer pridružiće se rastućem italijanskom portfoliju grupe koji uključuje Rosewood Castiglion del Bosco u Toskani i njegov nadolazeći hotel Rosewood Rome, koji bi trebalo da bude otvoren 2024.

Luxury Experience