Uživajte u luksuzu a la Bolonjeze sa pet zvezdica

Više slika

Više slika

Neće vam nedostajati pogled iz penthausa ukoliko odsednete u jednoj od šest pažljivo obnovljenih seoskih kuća, koje su pod okriljem istorijskog odmarališta…

Ko kaže da život na farmi nije luksuz? Smešteno u izdašnim brdima Emilije Romanje, seosko letovalište Palazzo di Varignana sa pet zvezdica predstavilo je šest novih vila ovog meseca. „Novo“ bi moglo biti nategnuta izjava: u stvari, ovi samostalni prostori su istorijske seoske kuće na imanju odmarališta starog više od 300 godina, od kojih je svaka bila pomno restaurirana, spajajući klasičnu arhitekturu sa savremenim komforom.

“One su začarana mesta, gde se čini da su prostor i vreme zaustavljeni“, kaže Vitorio Moreli, generalni direktor Palazzo di Varignana. “Nude odmor u potpunoj privatnosti i opuštanju, između privatnih bazena i velikih vrtova.”

Vile se odlikuju originalnim detaljima kao što su izloženi kameni zidovi i udobni kamini (jedna čak ima i restauriranu srednjovekovnu kapelu) uz elemente modernog dizajna i nameštaj po meri koji su izradile italijanski zanatlije. Kuće sa četiri, pet i šest spavaćih soba imaju različite stilove i ličnosti, ali sve nude neuporediv nivo usluge i luksuza usred 500 hektara poljoprivrednog zemljišta odmarališta.

Podrazumeva se da se boravak ovde fokusira na sastojke. Emilija Romanja je poznata po Parmigiano-Reggianu, pršutu di Parma i balsamico sirćetu - i naravno, odmaralište je stvorilo svoje nagrađivano maslinovo ulje i vina. Ovde možete rezervisati privatnog kuvara ili demonstraciju kuvanja u kuhinji vaše vile, ili možete probati jedan od četiri restorana Palazzo di Varignana (od kojih se jedan nalazi u obnovljenom luksuznom vozu iz 1920-ih). Svaki ima koncept od farme do stola koji ističe lokalne sastojke - od kojih mnogi potiču iz voćnjaka i povrtnjaka, gde čak uzgajaju sopstveni šafran.

„Prostor, mir i privatnost kombinovani su sa svim uslugama odmarališta“, dodaje Moreli, u znak pažnje na raskošan wellness program ovog odmarališta.

Gosti vile mogu uživati u svom privatnom infiniti bazenu sa pogledom na brdovitu prirodu ili planirati posetu Varsana Spa od 4300 kvadratnih metara sa tematskim sobama za tretmane (da li želite turski hamam ili finsku saunu?), sedam bazena, medicinskom centru, bazenu za muzičku terapiju (šta god to bilo), parnom kupatilu, pa čak i ledenom vodopadu neverovatnog zvuka. Tu su i teniski tereni, tereni za skvoš, kao i tereni golf.

Bilo bi lako da nikada ne napustite imanje tokom vaše posete, ali uradite to pod obavezno. Okolina ima mnogo toga da ponudi. Ljubitelji automobila će želeti da se odu  u Museo Lamborghini i Museo Ferrari - Palazzo di Varignana može čak da vam organizuje da vožnju nekog Ferrari automobila, dok Moreli takođe preporučuje posetu okolnim selima.

„Doca, malo i magično srednjovekovno selo udaljeno samo 10 kilometara je umetnički dragulj zahvaljujući oslikanim zidovima i tvrđavi Sforca koja dominira gradom“, kaže on.

Naravno, ne možete otići a da ne probate jednu od istorijskih tratorija u Bolonji - na kraju krajeva, ova regija je rodno mesto italijanske utešne hrane kao što su mortadela, tortelini, lazanje i (naravno) špageti Bolonjeze.

Vile se kreću u ceni od otprilike 600 do 933 dolara po noći.

Luxury Experience