Ummara - jedinstveno odmaralište za ljubitelje čarolije

Rojkind Arquitectos, zajedno sa amasA estudio, predstavili su slike svog tekućeg projekta „Ummara“, smeštenog duž vinske rute meksičke doline ˝de Guadalupe“…

Projekat je okarakterisan razumevanjem vrednosti prirode i njene istorijske upotrebe kao utočišta i skrovišta, omogućavajući posetiocu da se ponovo poveže sa okolinom i sa sobom. Ummara projekat je dizajniran za one koji žele da prihvate prirodni kontekst, otkriju izvanredna mesta, slave regionalnu hranu i pronađu ravnotežu u elementima.

Rojkind Arquitectos i amasA estudio uredili su glavni plan projekta poštujući vinogradarsko nasleđe zemlje ’Tres Cerritos’. projekat je inspirisan poreklom iz doline i franjevačkom arhitekturom protumačenom kroz udubljene ploče postavljene na centralnom dvorištu koje poziva na introspekciju. Rasuto po regionu, Ummara odmaralište obuhvata enološki projekat za uzgoj grožđa i proizvodnju vina, kao i derivate maslina kao što su ulja i mirisi, lavande i pomorandže, stvarajući novu kategoriju i koncept gostoprimstva uz DNK i premisu koja redefiniše holističku i olfaktornu perspektivu.

dizajnerski tim Rojkind i amasA poziva posetioce na vrh na tri brda, gde se nalazi 28 vila ugrađenih u padinu. Sa jedne strane, sa zapanjujućim pogledom na dolinu, nalazi se bazen koji sugeriše zamućene granice prirode i modernog dizajna.

Prostori su osmišljeni tako da nude privatnost i regenerativni odmor u kontaktu sa planinom koja nudi avanturu, smirenost i mudrost za povezivanje sa prirodom i slobodom. Iznad guste vegetacije nalazi se centralni restoran odmarališta koji zauzima centralno dvorište, a koji vam omogućava uživanje u jedinstvenom iskustvu i povezivanju sa čulima, vašim unutrašnjim ja i drugima.