U poseti Pablu Eskobaru

Meksički grad Tulum, koji se nalazi na poluostrvu Jukatan, smatra se jednim od najslikovitijih na čitavoj karipskoj obali. Beskrajne bele plaže, bistra tirkizna voda i bujna tropska vegetacija - ovo mesto izgleda kao da je iz reklamnih brošura.

Nije iznenađujuće što je upravo na ovom delu raja jedan od najpoznatijih narko bosova na svetu, Pablo Eskobar, odlučio da sebi izgradi rezidenciju.

Kolumbijac, poznat po svom ekstravagantnom ukusu, podigao je pravu palatu sa zlatnim tuš kabinama i ličnim heliodromom. Međutim, nakon Eskobarove smrti 1993. godine, vila je dugo ostala napuštena, sve dok 2012. na nju nije naleteo Lio Malka, trgovac nekretnina iz Njujorka. On je došao na genijalnu ideju da Eskobarovu rezidenciju pretvori u dizajnerski butik hotel Casa Malca.

Naravno, u Casa Malca nema zlatnih tuševa, ali inače je ovde sve vrlo luksuzno. Trideset pet soba, prostrani foajei i terase ispunjeni su modernim nameštajem i umetničkim delima iz privatne kolekcije vlasnika. Ovde možete pronaći dela Kenija Šarfa, Rafaela Gomeza, Kita Haringa, Žan Mišel Baskijata i drugih poznatih umetnika.

Usput, ne morate brinuti o bezbednosti. Tokom svog života, Don Eskobar se pobrinuo da zidovi kuće budu otporni na metke.