Six Senses Svart u Norveškoj - moderna oda futurizmu i održivosti

Sa rastućom potražnjom za avanturističkim i ekološki osvešćenim putovanjima, Six Senses Svart u Norveškoj će biti prvi energetski pozitivan hotel na svetu.

Six Senses Svart sa 94 sobe kombinuje futuristički dizajn i tehnološke inovacije sa zemljanim, organskim materijalima. Ime Svart, što na staroskandinavskom znači crno i plavo, referenca je na prirodnu baštinu drevnog glečera Svartisen, koji se nalazi tik unutar arktičkog kruga, gde letnji dani traju večno, a zimske noći su osvetljene severnim svetlom koje oduzima dah. Da bi se minimizirao uticaj na okolno okruženje, Six Senses Svart je postavljen na stubovima iznad kristalno čistih voda fjorda Holandsfjorden, u podnožju samog glečera.

Dizajn je inspirisan „fiskehjell“ (drvena konstrukcija u obliku slova A za sušenje ribe) i „rorbu“ (priobalna ribarska koliba) i predstavlja modernu odu futurizmu i održivosti. Kružna forma je taktilna, stvarajući osećaj otvorenosti i trajne svesti o prirodi, jer objektu daje transparentan izgled. Hotel poseduje najviši standard energetske efikasnosti na severnoj hemisferi i moći će da prikupi dovoljno sunčeve energije sa svog krova tako da je nezavisan od električne mreže.

Hotel će takođe imati sopstvene sisteme za upravljanje otpadom i vodom, zahvaljujući genijalnoj reciklaži i obnovljivoj infrastrukturi. Svaka soba u odmaralištu nije u potpunosti lišena tehnologije, a može se pohvaliti neinvazivnom tehnologijom bez dodira pod nazivom Svart Touch. Biće u stanju da se prilagodi raspoloženju i zdravlju gosta i na taj način gostima pruži impresivno iskustvo.

Posetioci će takođe moći da se prepuste drugim namenskim inicijativama kao što su Iskustveni centar, Alhemijski bar, Zemljina laboratorija i još mnogo toga. Oni će biti pozvani da večeraju u The Marketplace, mestu gde nema otpada, i probaju vodu za piće koja se filtrira i flašira na imanju.

Six Senses Svart redefiniše iskustvo putovanja kroz tehnološke inovacije, revolucionarni dizajn i izvanredna wellness putovanja za goste kreiranjem vizionarske destinacije.

Ko je rekao da luksuz uvek utiče loše na životnu sredinu?

Luxury Experience