Savršeno odmaralište u srcu šume

Ukoliko ste u potrazi za idiličnim odmaralištem u planinama, Yezo je savršena lokacija za vas…

U pitanju je maleni, spokojni i spektakularni posed smešten u Hokaido planinama u Japanu. Nastao kao delo japanskog studija za arhitekturu, Laboratory for Explorative Architecture & Design, ovaj resort sadrži elemente eksperimentalnog dizajna i prirodne inspiracije, koji će vas sigurno ostaviti bez daha.

Konstruisano upotrebom drveta, kamena, vode i svetlosti u velikim proporcijama, Yezo Retreat odmaralište idealno je za sve one ljude koji žude za samoćom u okrilju prirode. Ono sadrži prozore od poda do plafona i jedan veliki prostor kompletiran krevetom, mestom za sedenje, kaminom i stepeništem umesto odvojenih spavaćih soba.

Glavni detalj odmarališta je njegov krov, gde se nalazi neka vrsta krovne terase, sa dve stolice. Sa elementima poput centralnog betonskog dimnjaka i vijugavog krova, Yezo odmaralište je uspelo da odnese pobedu na 2020 Golden Needle Design Award.

Redefinišući modernu esenciju luksuza, ovaj posed predstavlja minimalistički, ali kompletan prostor idealan za tihu introspekciju sa malim uticajem na ekologiju. Ako je odmor u srcu prirode ono što vam je potrebno, znate gde ga možete pronaći.