Savršeni odmor u srcu Italije za prave gurmane i sladokusce

U svetu gurmana, tartufi su prava poslastica koja dobija sve više na popularnosti u proteklih nekoliko godina…

Pravi sladukusci lutaju gradovima širom sveta degustirajući one najbolje u različitim formama, a jedan hotel u Italiji osmislio je sjajni novi program, baš sa njima na umu. Novootvoreni hotel Casa di Langa, smešten u Pijedmontu, odlučio je da oduševi sve svoje goste, lansirajući uslugu konsijerža za tartufe i kulinarska iskustva sa ovim poslasticama u glavnoj ulozi. Otvarajući se u vreme jesenje sezone belih tartufa u Italiji, ova usluga će gostima omogućiti da se domognu slavnog delikatesa od nekih od najpoznatijih dobavljača.

Hotel sa 39 soba takođe će obezbediti i specijalne hladnjake za čuvanje tartufa na pravi način, sve dok se oni ne zapute prema svom trajnom domu. Usluga će dalje biti dostupna za goste koji žele vodiče u organizovanju dodatnih tura i navigaciju kroz popularni Alba White Truffle Festival, koji se održava od 9.oktobra pa sve do 5.decembra.

Ipak, to i dalje nije sve. Pored sasvim nove usluge konsijerža za tartufe, Casa di Langa će takođe organizovati kulinarska iskustva koja će proslaviti povratak sezone tartufa u Pijedmont. Nazvan Truffle Hunting and Dining Package, ova usluga će goste povesti na turu kroz hotelsko imanje od 40 hektara, gde će ih profesionalac navoditi kroz starinsku umetnost lova na tartufe.

Oni će potom posetiti hotelski Sori Cocktail bar gde će uživati u degustaciji aperitiva i partiji boćanja. Zabavno veče će se zavriti nakon uživanja u meniju od tri ganga koji će pripremiti šef Manual Bušard sa nekoliko recepata sa tartufima u glavnoj ulozi.

Smešten nadomak Le Langhe, lokaliteta pod zaštitom Uneska koje je poznato po proivzodnji Barolo vina i idiličnim zaseocima, Casa di Langa je idealno mesto za odmor tokom prvih jesenjih dana – uverite se i sami!