Saudijska Arabija otvara Azulik AlUla - eko-odmaralište u pustinji

Luksuzno skrovište se nalazi u drevnoj dolini i ima za cilj da spoji održivost i umetnost...

Najnovije luksuzno odmaralište u Saudijskoj Arabiji je upečatljiv eko-šik hotel dizajniran da spoji umetnost i održivost. Ušuškan u kanjone u okrugu Nabataean Horizon u AlUli, Azulik AlUla Resort će povezati putnike sa prirodnim okruženjem regiona i ljudskim nasleđem.

Uzdižući se iz pustinje, odmaralište se nalazi u blizini Wadi AlFann, drevne doline koja se razvija da bi uključila umetnička dela velikih razmera naspram vekovnog pejzaža.

Predviđeno za otvaranje 2027. godine, Azulik AlUla ima 76 luksuznih vila dostupnih u šest različitih varijanti, od kojih će sve biti postavljene na neometanoj pozadini stena od terakote, visokih dina i lokaliteta drevnog nasleđa. Odmaralište će takođe imati spa centar, salon dobrodošlice i restoran koji radi tokom celog dana. Muzej Sfer Ik – prostor savremene umetnosti inspirisan prirodom pružiće posetiocima priliku da vide umetnost svetske klase pored prirodnih elemenata AlUle.

Gosti koji borave u odmaralištu imaće nekoliko mogućnosti da se povežu sa jedinstvenim nasleđem regiona, uključujući pristup obližnjim drevnim natpisima na stenama. Kako bi se osiguralo da okolno zemljište bude zaštićeno, u Azulik AlUli neće biti dozvoljeni privatni automobili, a gosti će umesto toga putovati potpuno električnim vozilima, ili na konjima ili kamilama. Zadivljujuće pešačke staze presecaju okolne litice, omogućavajući onima koji više vole da lutaju pešice mnogo mogućnosti za istraživanje.

Fluidni dizajn imanja inspirisan je prirodnim ekosistemima i visokim liticama od peščara u ovom delu kraljevstva, a biće izgrađen korišćenjem lokalnih i prirodnih materijala. Odmaralište će takođe koristiti prirodni sistem postojećih plovnih puteva za navodnjavanje i zaštitu od poplava.

Dizajnirano u skladu sa Poveljom održivosti AlUle, odmaralište će biti izgrađeno sa najmanjim mogućim uticajem na životnu sredinu. „Osećamo se počašćenim što smo doneli Azulik viziju u AlUlu. Sa zahvalnošću i dubokim poštovanjem krećemo na putovanje u živo nasleđe i kulturu AlUlu. Ukorenjeni u jedinstveni prirodni pejzaž, započinjemo projekat koji je i blizak našem srcu i vrednostima našeg brenda. Ovo su naši prvi zajednički koraci i uveren sam da ćemo ići lepim i uzbudljivim putem“, rekao je Eduardo Neira, izvršni direktor i osnivač kompanije Azulik.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by AZULIK™ (@azulik)

Pod upravom cenjenog meksičkog luksuznog brenda AZULIK i pažljivo dizajniranim od strane Roth Architecture, AZULIK AlUla Resort nije posvećen samo tome da svojim gostima ponudi neuporedivo iskustvo, već takođe nastoji da stvori socioekonomske prednosti za zajednicu AlUla. Po dostizanju svog punog operativnog kapaciteta, odmaralište će generisati preko 300 novih prilika za zapošljavanje, podstičući otvaranje lokalnih radnih mesta i ekonomsko osnaživanje.

Luxury Experience