Rosewood Mayakoba – jedinstveni luksuz tajnog Meksika

Više slika

Više slika

Kada se radi o odmorima iz snova u Meksiku, složićete se sa nama da ova destinacija može mnogo toga da nam ponudi…

Od parti hotspotova poput Kankuna i Kozumela, do gradova koji su bogati kulturom i spektakularnom gastronomijom kao što su Meksiko Siti i San Migel de Aljende, nismo iznenađeni činjenicom da je godinama unazad upravo Meksiko omiljeno mesto za odmor brojnim ljudima iz čitavog sveta. Sa skoro 500 predivnih plaža između kojih možete birati, ovde imate mogućnost planiranja putovanja iz snova, sa izobiljem lokaliteta koje treba posetiti i stvari koje treba uraditi.

Ipak, ukoliko je to istraživanje možda preveliki zalogaj za vas i sve za čim žudite jeste odmor na plaži, predlažemo vam da posetite Majakoba region Meksika, koji se nalazi nadomak karipske obale Riviera Maja, na samo pola sata od CUN internacionalnog aerodroma. Majakoba je privlačni ušuškani lokalitet južno od Kankuna, koji sadrži zaštićene poteze tropske lepote – lagune, džunge i izobilje plaža. Sa ovom idealnom lokacijom, kada stignete, pomislićete da ste zakoračili u raj odmora i relaksacije, a zbog činjenice da se nalazite na samo pola sata severno od Playa del Carmen, imaćete priliku da istražite i majanske ruševine.

Majakoba enklava sinonim je za luksuz u industriji putovanja, ali je takođe poznata i po svom etosu održivosti, kao i najfinijih ponuda kada se radi o prirodi, kulturi i gastronomiji. Majakoba će vas očarati svojim predivnim tropskim prašumama i kristalno čistim vodama koje teku kroz kanale, kao i svojim predivnim baštama i najfinijom meksičkom hranom u kojoj možete uživati u brojnim restoranima ovog regiona.

Ova zajednica dobila je svoj početak sredinom dvehiljaditih godina, a danas, ona sadrži četiri hotel ai rezidencije, kao i golf teren sa potpisom Grega Normana. Kada zakoračite kroz kapije Majakobe, ostatak sveta će se figurativno istopiti, zajedno sa svim problemima koje sa sobom donosi, poput gužvi u saobraćaju, jer su ovde automobili za golf, bicikli i čamci najpopularnija sredstva prevoza. Svaki hotel ima svoj otisak u stilu resorta, sa mnogobrojnim bazenima i restoranima koji su raštrkani okolo. Laguna se uvija kroz ovaj prostor spajajući četiri hotelska opseda, dok su mnoge sobe povezane vodenim putevima, naseljenim različitim pticama, kornjačama i drugim pripadnicima životinjske vrste. Sa Majakoba plaže možete uživati u pogledu na ostvro Kozumel, dok se nadomak nje nalazi drugi najveći koralni greben sveta, zbog čega je, kao što možete pretpostaviti, ovo popularna lokacija među ljubiteljima ronjenja.

Najluksuzniji hotel Majakobe svakako je Rosewood Mayakoba, koji je prava oaza mira i lepote, poznat po svojoj neverovatnoj prirodnoj lepoti i besprekornim uslugama. Ušuškan unutar zelene lagune, rastinja džunge i besprekorne bele peščane plaže, Rosewood Mayakoba predstavlja vašu ulaznicu za svojevrsni privatni svet ekskluzivne lepote. Ovaj hotel savršeno definiše luksuzni šik, dok nijedan detalj koji ga sačinjava nije prepušten mašti. Ove godine, Rosewood Mayakoba proslavlja svoju petnaestu godišnjicu, a njegove ponude postaju sve bolje i bolje.

Rosewood Mayakoba je najluksuzniji hotel od četiri ponuđena, sa 129 privatnih apartmana i vila, dva kluba na plaži, četiri bazena i šest restorana koji su vam na raspolaganju. Samostali apartmani nude rajski odmor, a dolaze sa sopstvenim bazenima i širokim teresama, pri čemu neki imaju pogled na bujnu lagunu, sa platformama sa udobnim stolicama za posmatranje lepote vode, dok su drugi smešteni direktno na besprekornim plažama. Kada se radi o vilama, svaka od njih je kuća za sebe. Veličanstveni enterijeri i personalizovane usluge održavanja sigurno će oduševiti sva vaša čula. Opčinjavajuća kupatila sadrže tuševe u zatvorenom i na otvorenom, dok će vas duboke kade sa neverovatnim pogledima na plažu ili lagunu oduševiti i navesti da maštate o nekom magičnom svetu. Bilo da putujete sami ili sa većom grupom ljudi, Rosewood Mayakoba vam može ponuditi savršeni smeštaj. Personalni batleri će stručno odgovoriti na svaki vaš prohtev, a biće vam dostupni putem jedinstvene aplikacije.

Što se restorana tiče, u ponudi su Agave Azul posvećen morskim specijalitetima sa azijskim dodirima, Punta Bonita koji služi obroke pored mora, a koji su inspirisani priobaljem Meksika, Casa Del Lago koji je smešten tako da nudi savršeni pogled na lagunu i glavni bazen odmarališta, Aqui Me Quedo, restoran namenjen samo odraslima smešten pored plaže, kao i Zapote Bar, koji će vas oduševiti koktelima koji su pripremljeni od svežih sastojaka.

Odišući luksuzom i stilom na svaki mogući način, ovaj hotel će vas omađijati tako da ga trenutno zavolite, čak iako je prošlo 15 godina od otvaranja.

Luxury Experience