Ritz Madrid - ponovno rođenje ikone

U sam epicentar umetničke zone Madrida, dolazi novi legendarni avatar, koji je jasan omaž, kralja hotelijera i hotelijera kraljeva, Cezara Rica.

110 godina star Ritz, Madrid renoviran je i biće otvoren ovog leta, sa novim nazivom i sasvim novim izgledom. Hotel će biti smešten u Zlatnom trouglu umetnosti, sa Prado, Thyssen-Bornemisza i Reina Sofia muzejima u neposrednoj blizini. Ovaj posed je izgrađen pre više od jednog veka pod nadzorom gospodina Rica, a ugostio je plemiće, političare, slavne ličnosti i druge osobe velike važnosti.

Restauracija prostora delo je španskog arhitekte, Rafaela de la Hoza, i francuskih dizajnera Gilles & Bossier, koji su se pobrinuli za njegov enterijer. Originalnost hotela je očuvana, zadržavajući njegov Belle Epoque stil –francuski stil arhitekture, koji je postao popularan između 1871.godine i I svetskog rata, a predstavlja mešavinu različitih stilova, uključujući neo-vizantijski, neo-gotski, klasični, art nouveau i art deko. Osvežena verzija hotela će imati 153 sobe, uključujući 53 apartmana, pri čemu su Royal i Presidential apartmani deo paketa.

Gositma hotela će na raspolaganju biti pet restorana i barova, koji će imati priliku da uživaju u predivnom pogledu na okruženje, dok se goste poslasticama sa specijalnog menija koji potpisuje jedan od najpoznatijih španskih kuvara, Kinke Dakosta.

Dodatni detalji o ovom hotelu će biti dostupni kada se približmo datumu njegovog otvaranja. Moramo priznati da jedva čekamo da zavirimo unutra.