Raffles hotels & resorts predstavlja elegantnu oazu u pustinji u Kraljevini Bahrein

Kao zavodljivi raj sa 78 privatnih vila i tajnim vrtom, novi kompleks biće prvo ultra-luksuzno odmaralište isključivo sa vilama u Bahreinu.

Raffles Hotels & Resorts, svetski poznat po svojim vrhunskim uslugama, sada kombinuje esenciju arapskog gostoprimstva otvaranjem Raffles Al Areen Palace Bahrein. Ovaj očaravajući i graciozni kompleks je prvo i jedino odmaralište isključivo sa vilama u zemlji, pružajući privatno i intimno iskustvo gostima u okviru vila, restorana, wellness prostora i prelepo uređenih, bujnih vrtova. U restoranima i zajedničkim prostorima dominiraju impresivna umetnička dela, stvorena u saradnji sa lokalnim umetnicima, slaveći žive boje i upečatljive oblike arapske umetnosti i arhitekture.

Razvijen u saradnji sa GFH Financial Group, "palata tajnog vrta" je prostrana i intimna istovremeno. Svaka od 78 elegantno uređenih, skrivenih vila sa privatnim bazenima - jednosobnih, dvosobnih ili trosobnih konfiguracija – meri od 400 kvadratnih metara naviše. Posetioci mogu pobeći iz brzog modernog sveta i uživati u privatnim bazenima sa kontrolisanom temperaturom, obezbeđujući najveću udobnost i opuštanje tokom svih godišnjih doba. Legendarna batlerska usluga Raffles odmarališta će se pobrinuti da gosti uživaju na zaista personalizovan način.

Wellness i ponovno povezivanje sa prirodnim svetom su u srcu Raffles Bahreina. Tajni vrt cveta pod budnim okom botaničara palate, koji je tu da podeli vredno znanje i organizuje ekskluzivne radionice za goste, od organskog baštovanstva do sadnje drveća, branja datula i lekovitog bilja. Gosti takođe imaju opciju da rezervišu vile za wellness, dizajnirane za pružanje izolovanih wellness iskustava.

"Sa zadovoljstvom najavljujem otvaranje Raffles Al Areen Palace Bahrein, našeg prvog objekta u ovom dinamičnom kraljevstvu. Raffles Hotels & Resorts je globalno poznat po izuzetnom gostoprimstvu, wellness uslugama najvišeg kvaliteta, izvrsnoj kuhinji i dugotrajnoj tradiciji legendarnih usluga. Raffles ima snažnu prisutnost na Bliskom istoku i ovaj spektakularni novi hotel će gostima pružiti priliku da istraže zavodljivu privlačnost Bahreina kao nikada ranije," izjavio Omer Akar, izvršni direktor Raffles Hotels & Resorts.

Raffles Bahrein takođe ima ambicije da postane epicentar kulinarskih dešavanja. Restoran Palma, koji radi tokom celog dana i uključuje Palma terasu na otvorenom, nudi specijalitete inspirisane lokalnom kuhinjom i saradnje sa internacionalno priznatim kuvarima. Svetski poznati poslastičar Jazid Išemrahen, poznat po svojim umetnički izrađenim poslasticama u Yconu Paris, donosi svoje pažljivo izrađene slatkiše u Raffles Bahrein da bi gosti uživali u najboljoj francuskoj poslastičarnici. Gosti takođe mogu birati između pažljivo sastavljenih jelovnika za obroke u vili, gde se može angažovati privatni kuvar po zahtevu, pružajući neviđeni nivo privatnosti i udobnosti.

Postavljajući novi standard za događaje na destinaciji, odmaralište će ugostiti proslave svih veličina i stilova u svojim impresivnim i sofisticiranim unutrašnjim i spoljašnjim prostorima za događaje. Spektakularni tajni vrtovi palate dizajnirani su da ugoste sve, od skrivenih romantičnih večera okruženih bujnim zelenilom do bajkovitih venčanja. Raffles Bahrein je idealno mesto za destinaciona venčanja, pružajući pažljivo sastavljene menije za svaki ukus i lokacije za svaku vrstu događaja. Za manje događaje, gosti mogu birati proslave u vili za najveći nivo privatnosti – ili organizovati događaj sezone u jednom od većih prostora hotela.

"U saradnji sa Raffles Hotels & Resorts, sa zadovoljstvom predstavljamo ovo zadivljujuće novo odmaralište u Kraljevini Bahrein. Kao prvi hotelski kompleks sa isključivo vilama u zemlji, Raffles Al Areen Palace Bahrain će gostima pružiti iskustvo koje se ne može uporediti, besprekorno spajajući usvojene karakteristike i visoko personalizovanu uslugu brenda Raffles sa bahreinskom istorijom i kulturom," kaže Hišam Ahmed Al Rajes, izvršni direktor GFH Financial Group.

Smešten se na Ostrvu Milion Palminih Drveća, Raffles Bahrein omogućava gostima da otkriju neistraženi deo Bliskog istoka, blizu rezervata divljine sa istim imenom u kojem žive egzotične životinje, retke ptice i pustinjsko bilje. Odmaralište se nalazi na odličnoj lokaciji poslovne putnike, budući da se nalazi blizu glavnih mesta kao što su najveći konvencijski centar u regionu, Exhibition World Bahrain, Bahreinski Međunarodni F1 Circuit, Lost Paradise of Dilmun Waterpark i amfiteatar Al Dana.

"U Raffles Al Areen Palace Bahrain, modernost i tradicija će se spojiti kako bi pružile nezaboravno iskustvo gostiju i pravi osećaj arapskog gostoprimstva. Radujem se dobrodošlici gostiju u ovo čarobno odmaralište, koje će ponuditi potpuno novo iskustvo u Bahreinu i omogućiti gostima da pobegnu iz svakodnevnih života i uživaju u privatnosti i utočištu ove pustinjske oaze, " izjavila je Mari-Beranžer Šapotan, generalni direktor, Raffles Al Areen Palace Bahrain.

Prvi objekat Raffles otvoren je 1887. godine, i više od veka Raffles je poznat i voljen kao jedan od najikoničnijih brendova na svetu zbog svoje rafinirane dobrodošlice, autentičnih tradicija i ljubazne personalizovane usluge. Na Raffles lokacijama širom sveta, posetiocima se kaže da "dolaze kao gosti, odlaze kao prijatelji i vraćaju se kao porodica". Trenutno, Raffles nudi kolekciju od 21 elegantne adrese u obeleženim međunarodnim gradskim i turističkim destinacijama.

Luxury Experience