Prvi pogled na One & Only Portonovi

Skriven između dramatičnih planina i tajnih plaža, srednjevekovnih sela i istorijskih vinograda, tradicionalnih restorana i marina ispunjenih luksuznim jahtama, prvi One & Only resort u Evropi spreman je da otvori svoja vrata...

I dok je Crna Gora već duže vreme na putu da postane nova trendi rivijera, otvaranje One & Only Portonovi koje će se održati 1.maja, podići će nivo luksuza na sasvim novu lestvicu. Sa smeštajnim jedinicama koje su inspirisane venecijanskim palatama, privatnom plažom, vrhunskim wellness centrom i kuvarom sa Mišelin zvezdicom, ovo odmaralište spremno je da poželi dobrodošlicu svim internacionalnim turistima, koji već godinu dana žude za odmorom koji će biti ispunjen osunčanim glamurom.

Smešten na samom ulazu u zaliv Boke, odmaralište je deo većeg razvojnog projekta Portonovi, koje će sadržati heliodrom i marinu za superjahte sa 238 mesta. I dok će drugi delovi projekta tek biti kompletirani, gosti već sada mogu odabrati za sebe jednu od 113 soba, apartmana ili vila, koje su modelirane po ugledu na istorijske venecijanske palate, u kompletu sa kolonadama, crvenim terakota krovovima, baštama, zatvorenim i otvorenim bazenima. Najveći deo smeštajnih jedinica će sadržati uglađene kamine, prostrana kupatila, opremljene terase i prozore od poda do plafona, sa pogledom prema planinama, marini ili zalivu.

Jednosobni Suite One dolazi sa al-fresco trpezarijskim odeljkom sa dovoljno mesta za 12 osoba, kaminima u enterijeru i eksterijeru, odvojenim ulazom za batlera i privatnim vinskim podrumom koji može biti popunjen sa maksimalno 268 flaša. U skladu sa trenutnom popularnošću smeštaja u rezidencijalnom stilu, resort nudi dve skrivene vile – trosobnu Villu One i dvosobnu Villu Two, pri čemu obe poseduju svoje privatne bašte, bazene za plivanje i hidroterapiju, tuševe na otvorenom i tim batlera, kuvara i sobara. Ukoliko želite da vaš odmor bude našto trajniji, resort u svojoj ponudi ima deset trosobnih i četvorosobnih One & Only privatnih domova koji se mogu kupiti, pri čemu svaki dolazi sa svojim bazenom, privatnim dvorištem, pristupom plaži i brodovima.

Glavni restoran odmarališta, Sabia by Giorgio Locatelli, biće posvećen italijanskim jelima, sa fokusom na sveže morske specijalitete. Tapasake klub smešten pored bazena nudi pan-azijsku kuhinju, sake bar i nastupe didžejeva, dok La Veranda sadrži otvorenu kuhinju, a Caminetti bar služi koktele, popodnevni čaj i kavijar meni, sa pogledom na neverovatnu panoramu mora.

Ta uživanja uravnotežuju wellness programi kreirani kroz ekskluzivno globalno partnerstvo sa švajcarskim stručnjacima iz Chenota, koji spajaju modernu nauku sa najboljim iz tradicionalne kineske medicine i drugih holističkih praksi. U objektu Chenot Espace gosti mogu da se podvrgnu personalizovanim, višednevnim ritualima usredsređenim na ciljeve kao što su detoksikacija, fitnes, ublažavanje stresa i podmlađivanje. Svaki započinje lekarskim konsultacijama i dijagnostičkim testovima, a uključuje kombinaciju nutricionističkih sesija, zdravih menija, banjskih tretmana, vežbanja i aktivnosti pažljivosti. Spa se takođe može pohvaliti područjima za hidroterapiju i krioterapiju, zatvorenim bazenima, hamamom, frizerskim salonom i salonom za mušku negu.

Teniski klub (sa terenima osvetljenim reflektorima), vrhunski fitnes centar, dečiji i tinejdžerski klubovi i spisak zakazanih aktivnosti (poput joge i vođenih šetnji) pružaju više zabave na licu mesta, ali s obzirom na to relativno kompaktnu veličinu u Crne Gore, odmaralište je takođe idealno smešteno za izlazak i istraživanje regiona. Ljubitelji vode mogu krstariti Jadranom jahtom ili gliserom, zaputiti se na ronjenje i jedrenje i otkriti osamljena ostrva i skrivene plaže, dok ćete na kopnu naći mesta UNESCO-ve svetske baštine, istorijske vinarije, dobro očuvana srednjovekovna sela (poput Perasta i Kotora) i netaknuti nacionalne parkove, a sve to jednostavnom vožnjom automobilom.