Patina Maldives - novi raj na zemlji

Revolucionarni projekat u samom srcu prirode…

Capella Hotel Group predstavlja novi brend u svom portfolio – Patina Hotels & Resorts. Prefinjeni lifestyle brend kreiran je za napredne putnike i pripadnice nove generacije. Patina Maldives, Fari Islands biće prvo odmaralište koje će lansirati, sa posedima u Ubudu na Baliju i u Sanjuu u Kini, takođe su trenutno u razvoju. Patina je jedan od dva unikatna brenda u okviru Capella Hotel Grupacije, koji se može pohvaliti nasleđem u polju kreiranog dizajna u kombinaciji sa intuitivnim uslugama.  

Sa lansiranjem koje je zakazano za drugu četvrtinu ove godine, Patina Maldives Fari Island je radikalni novi primer biofiličnog dizajna renomiranog brazilskog arhitekte Marsija Kogana, osnivača nagrađivanog Studio MK27. Odmaralište će ponuditi devedeset vila na plaži i iznad vode, koje će sadržati od jedne do tri spavaće sobe, predstavljajući otelotvorenje harmonije i stimulacije. Prateći ove vile, resort će takođe ponuditi 20 Fari studija.

Smešteno u severnom Male Atolu na Maldivima, ovo odmaralište gostima daje priliku da biraju između privatnosti i sekluzije, istražujući triptih luksuznih resort ostrva ili prihvatanja živahne društvene scene koja potiče iz zajedničkog srca ovog arhipelaga – Fari Marina Village i Fari Beach kluba.

Delikatne arhitektonske linije i dalje su niske, ne dodirujući liniju horizontal, kako bi akcentovale plave tonove iznad i ispod sebe. Živahni zeleni pejzaž krasi okruženje svake od vila koje su ponuđene. “Patina je unikat na Maldivima – to je prilika da budemo zajedno u izolaciji. U pitanju je jedno od najudaljenijih mesta na zemlji, gde ljudi i dalje mogu upoznati jedni druge. Patina Maldives prihvata naše prirodne konflikte – želju za mirom i zabavama, prirodom i dizajnom, tehnologijom i rustičnošću, uživanjem i dubokim refleksijama”, objašnjava dizajner.

Njegova vizija reflektovana je kroz sve smeštajne jedinice, restorane i zajedničke prostore, koji su otvoreni i gostoljubivi. Ovde, gosti mogu pronaći zabavne butike i resotrane, kao i veliki James Turrell paviljon.

Kroz čitav enterijer, paleta zemljanih boja, suptilne teksture i matirane površine naglađene su idiličnim materijalima, kreirajući spektakularni dijalog sa prirodom. Drvo, lan, ratan, papirna vlakna, kamen i prirodna vlakna prelivaju se iz granica enterijera, brišući granice između zatvorenog i otvorenog sveta.

Pažljivo odabrani komadi vodećih svetskih dizajnera nameštaja prožimaju prostore individualnošću i luksuzom. Dodatnu dramu dodaju jedinstvene karakteristike, uključujući monolitne samostalne dvostruke umivaonike napravljene od mermera Nero Marquina i lavaboe tesane od jednog bloka kamena, dodatno ulepšane italijanskim pločicama od porcelana i samostojećim kadama na otvorenom.