Otkrijte tradicionalni italijanski luksuz u Hotelu Castello di Reschio

Novi hotel nalazi se unutar hiljadu godina staorg italijanskog zamka…

Hotel Castello di Reschio je savršena vizija Umbrije – u pitanju je upečatljiv dvorac od kamenih zidova, smešten na pozadini drevnih zelenih brežuljaka. Zauzimajući hiljadu godina star obnovljeni dvorac, Hotel Castello di Reschio nalazi se u okviru drevnog imanja Reschio – koje zauzima 1.500 hektara brda, dolina i šuma. Prvobitno kupljeno od strane grofa Antonija Bolze pre 25 godina, celo imanje je pretrpelo temeljnu transformaciju u pokušaju da mu se vrati stari sjaj, proces koji vode Antonijev sin, grof Benedikt i njegova supruga Donna Nencia.

Obnova zamka najnoviji je deo namere ove porodice da ubrziga novu dozu života u ovaj prelepi deo sveta. Koristeći svoju umetničku pozadinu (grof Benedikt je školovani arhitekta, a Donna umetnica), dvojac je pružio novi nivo elegancije dizajnerskom hotelu, zapošljavajući tim izvanrednih lokalnih zanatlija, stolara, klesara i proizvođača pločica kako bi im pomogli da njihova vizija zaživi. Rezultat je besprekorno moderan prostor koji slavi modernu eleganciju, a istovremeno ostaje veran istinitoj istoriji zgrade.

Pored svojih zapanjujućih enterijera, porodica Bolza se potrudila da obezbedi gostima uživaju u okolnom imanju, od obuzimajućih aktivnosti zasnovanih na prirodi do posluživanja sastojaka uzgojenih na imanjima u raznim restoranima i barovima. Uprkos elementima stila i sofisticiranosti u hotelu Castello di Reschio, u duhu istinskog italijanskog gostoprimstva, destinacija ostaje čvrsto porodični hotel, a deca svih uzrasta su dobrodošla da uživaju u ukusu zaista slobodnog načina života.

Kao što biste očekivali od hotela koji se toliko oslanja na prirodni svet, održivost je u središtu hotela Castello di Reschio: zamišljeno je da celokupna obnova ima slab uticaj, oslanjajući se na postojeće strukture gde god je to moguće; porodica Bolza je takođe uložila krajnje napore da obezbedi da se lokalnost i tradicija slave gde god je to moguće.

Hotel nudi ukupno 36 pedantno dizajniranih soba i apartmana, koji se nalaze u zgradi zamka ili u susednom vestirumu obližnje crkve San Michele. Ne samo da svaki smeštaj Castello di Reschio odiše savremenim stilom, već i odražava dugu istoriju zamka i likove koji su boravili u njemu.

Komadi nameštaja po meri i modni dodaci 21. veka besprekorno se stapaju sa starinskim blagom i autentičnim dodirima poput drvenih greda i poda od terakote za šarmantan i neverovatno šik rezultat. Svaki od apartmana nudi svoj dodatan luksuz: na primer, svi individualno dizajnirani apartmani Castello imaju dekadentne kade, dok svaki od prigodno nazvanih Grand apartmana pruža predivan pogled na umbrijska brda.

Međutim, iako su sve sobe i apartmani nesumnjivo posebni, upravo je Tower Suite vrhunska ponuda. Zauzimajući pet spratova najviše zgrade hotela, tornja, Tower Suite prostire se na 193 kvadratna metra i ima dve spavaće sobe, dva kupatila, bar u sobi, prostrani dnevni boravak i radnu sobu. Pravi vrhunac apartmana je, međutim, njegova privatna bašta na krovu, koja nudi pogled od 360 ° na umbrijski pejzaž, u kojem se najbolje uživa u kadi na otvorenom.

Hotel ima dva glavna restorana: Ristorante Alle Scuderie služi jednostavnu, ali elegantnu hranu u rustičnom, zelenom okruženju, dok delimično otkriveni Ristorante Al Castello nudi tradicionalna italijanska jela uz zadivljujući pogled na okolni pejzaž. Pored formalnijih lokala za ručavanje, gosti mogu uživati u aperitivu u glamuroznom Bar Centrale, prepustiti se popodnevnom čaju u dvorišnom baru Palm Court ili laganoj užini u baru pored bazena Il Torrino.

Hotel je podjednako pažljiv u svojoj ponudi pića, a vinogradi imanja proizvode izvanredan izbor svetlih crvenih i rozea. Njima se na opsežnoj vinskoj listi pridružio niz manje poznatih italijanskih etiketa organskih i biodinamičkih proizvođača, a sve ih je posebno odabrao rezime rezidencijalni sommelier. Gosti mogu uživati u specijalnoj degustaciji vina u intimnoj vinoteci Enoteca - Reschio.

Kao što biste očekivali od hotela koji se nalazi u srcu prostranog imanja na selu, gosti svih uzrasta u hotelu Castello di Reschio teško da će imati zamerki ili previše slobodnog, neispunjenog vremena. Konjički entuzijasti biće oduševljeni kada čuju da Reschio ima svoje staje u kojima se nalaze neki od najfinijih čistokrvnih španskih konja na svetu. Gosti mogu prisustvovati nekoj od prvoklasnih dresurnih predstava, učestvovati u nastavi jahanja u školi konja ili - za alternativni način uživanja u čudima imanja - pridružiti se vođenom jahanju kroz divljinu.

Kada vreme napolju nije toliko prijatno, povucite se u privlačnu biblioteku hotela Castello di Reschio, gde se možete ušuškati u ugodan kutak sa dobrom knjigom u rukama. Alternativno, posetite u školu kuvanja Reschio koja se nalazi pored Ristorante Alle Scuderie. Ovde gosti mogu da nauče kako da traže sastojke pre nego što ih transformišu u ukusno jelo koristeći klasične italijanske tehnike kuvanja.

Drevni vinski podrumi zamka transformisani su u The Bathhouse, koje se oslanja na tradiciju rimskih kupališta da bi stvorilo mirno utočište. U srcu banje sa kamenim zidovima nalazi se veliki bazen sa slanom vodom koji poziva goste da lagano plutaju kroz njegove tople vode kako bi postigli Zen osećaj smirenosti.

Hotel Castello di Reschio ima otvoreni bazen, koji se nalazi odmah ispred zidina zamka. Dizajniran tako da voda nežno prelazi svoje granice u okolnu travu, bazen koji je omeđen borovima savršeno se podudara sa organskim, prirodnim osećajem kojim odiše ceo hotel.