Otkrijte neverovatnu lepotu Toskane u njenom samom srcu

Upoznajte se sa idiličnim skrovištem u Toskani, gde je Ves Anderson napisao scenario za The Grand Budapest Hotel…

Postoje određena mesta u čitavom svetu koja imaju sposobnost da vam aktiviraju sva čula, odnosno da vas probude i ispune energijom. Predivna Toskana svakako je jedno od tih mesta. Teško bi bilo zamisliti posetu ovom delu sveta koji je nešto nalik ruralnom raju, a da mu se pritom ne predate u potpunosti. To je posebno istinito, kada se radi o skrivenom odmaralištu u malenom selu Castiglioncello del Trinoro, iz kog se pruža pogled na Val d’Orcia, koja se zbog očuvane autentičnosti razlikuje od svih drugih turističkih lokaliteta.

Amerikanac Majkl Kjofi, osnivač kompanije Monteverdi Tuscany, zaljubio se u ovu državu pre nego što je po prvi put posetio srednjevekovno selo Castiglioncello del Trinoro. Svoj povratak, on opisuje kao “vraćanje staroj ljubavi, malo pohabanoj vremenom. Ovo mesto sam video kao oazu mira i tišine, idealnu lokaciju za razmišljanje, razgovore i sve slično tome.”

Njegovo ponovno otkriće pokrenulo je ideju koju je odmah izveo sa velikom strašću: odlučio je da restaurira maleno toskansko skrovište, koristeći lepotu prirodnog okruženja i duboko kulturno bogatstvo, kako bi ispričao svoju i njegovu priču istovremeno.

Uz pomoć dizajnera Ilarije Miani, poznate po restauriranju nekih od najpoznatijih napuštenih dragulja arhitekture Italije, sagradio je Monteverdi koristeći tragove svake originalne građevine. Sa ciljem održavanja autentičnosti koja ovaj prostor čini toliko posebnim, Miani je izbegavala upotrebu folkorističke restauracije i turističkih klišea, koristeći istorijske građevinske tehnike kako bi oživela i konzervirala čitavo selo u svoj njegovoj slavi.

Danas, ovaj posed se sastoji od osamnaest soba, pri čemu svaka sadrži svoj originalni raspored, spa centra svetske klase, infiniti bazena, nove kulinarske akademije, umetničke galerije i mnogo toga drugog. Monteverdi takođe nudi programe rezidencije za umetnike i naučnike, kako bi udahnuo više života u selo. I dok je ovo zapravo idilično odmaralište koje je pre svega namenjeno relaksaciji, Kjofi ohrabruje goste da uživaju u programima koji su u ponudi u okviru hotela i van njega.

Čim zakoračite u svoju sobu i otvorite rustične zastore, bićete osvojeni prizorom pred vama. Osetićete neverovatnu dozu mira, ispunjenu elektricitetom i uzbuđenjem. A pre nego što se vratite kući, obavezno zakažite Full Monteverdi tretman u spa centru, koji se završava uživanjem u kadi od travertina, sa pogledom na Val d’Orica – podsetiće vas zašto uopšte volite putovanja, u slučaju da ste usled svih poteškoća sa kojima smo se suočili prošle godine, to zaboravili.