One & Only Mandarina - Hotel u prašumi Meksika

Vile One & Only Mandarina smeštene su u džungli, omogućavajući gostima da uživaju u pogledu na Tihi okean.

One & Only Mandarina izdiže se iznad peščanog lanca oko sat i po severno od Puerto Vallarte. Kompleks, koji je dizajnirao američki studio Rick Joy Architects, a izveli su lokalni majstori i dizajneri, uključuje 105 pojedinačnih apartmana. Kuće na drveću, obavijene tropskim lišćem, nalaze se 12 metara iznad zemlje, a svaka od njih je opremljena otvorenom terasom i bazenom.

Da bi spojili unutrašnjost i okolni pejzaž, zidovi, podovi i plafoni u kućama su ukrašeni lokalnim drvetom. Panoramski prozori takođe pomažu zamagljivanju granice između zatvorenih i spoljašnjih prostora, omogućavajući gostima da se potpuno opuste i spavaju na svežem vazduhu. Kupatila na otvorenom delimično su zatvorena drvenim letvicama, dok su tuševi iznutra obloženi tamnim kamenom.

Vile su stvorene korišćenjem tehnologije zemljanih stena, a odnose se na istorijske zgrade koje su nekada na tom mestu sagradili autohtoni narodi. Krovovi u obliku levka popločani su tropskim drvetom i imaju krovne prozore. Panoramsko zastakljivanje prekriveno je prozirnim zavesama koje odgovaraju nameštaju i dodacima u neutralnim nijansama.

Velike vile sa dve i tri spavaće sobe imaju trpezariju i bioskop. Vila One, najekskluzivnija ponuda hotela, ima svoj vinski podrum, spa centar i teretanu.

Gosti mogu uživati i u restoranu Alma, gde možete probati meksičku kuhinju, koju je reinterpretirao čuveni kuvar Enrikue Olvera. Bar Treetop služi koktele i lagane zalogaje u kojima možete uživati pri zalasku sunca, dok se niz obalu nalazi Jetty Beach Club.