Odmaralište Six Senses Amaala na zapadnoj obali Saudijske Arabije će očarati pronicljive putnike

Saudijska Arabija je doživela značajan porast u turizmu jer prihvata međunarodne posetioce, što je čini najbrže rastućom destinacijom.

Ovaj rast se pripisuje bogatoj istoriji, kulturnom nasleđu, slikovitim plažama i sunčanom vremenu. Amaala, projekat usklađen sa programom Vizija 2030 Saudijske Arabije, ilustruje ovu transformaciju. Izveden od reči koje označavaju nadu i čistoću, Amaala ima za cilj da doprinese razvoju živahnog društva, napredne ekonomije i ambiciozne nacije. Prostirući se na preko 4.155 kvadratnih kilometara netaknutog prirodnog rezervata, region nudi obalni pejzaž koji oduzima dah, veličanstvene planine, netaknute plaže sa belim peskom i obalne grebene.

Six Senses Amaala nudi neviđeno iskustvo integracijom u jedinstveni prirodni pejzaž ovog područja. Smeštaj uključuje rezidencije na plaži, selo na padini i vile koje se nalaze duž privatnog zaliva koje zadovoljavaju različite preferencije gostiju. Ovi smeštaji harmonično spajaju sirovu lepotu mesta sa standardima održivog dizajna brenda.

Dizajnirani od strane arhitekata U+A i Studio Carter, oni crpe inspiraciju iz tradicionalnih priobalnih sela, koristeći materijale lokalnog porekla i neprimetno se integrišući sa prirodnom topografijom. Smešteni u oblasti Triple Bay u Amaali, pružaju predivan pogled na uvalu Hidžaz i Crveno more. Selo se otvara prema dugim plažama uvale Hidžaz na severu, gde se nalaze restoran na plaži, porodični bazen i brendirane rezidencije. Na jugu, selo vodi do prirodnih kamenih bazena, plaža i šetališta, pružajući pristup spa centru koji se nalazi u privatnoj uvali.

Spa sadržaji u luksuznom odmaralištu će ponuditi niz pogodnosti za podmlađivanje i opuštanje. Uključivaće komoru za krioterapiju, kliniku za dugovečnost i odvojene termalne oblasti za muškarce i žene. Termalne oblasti će sadržati finske i infracrvene saune, biljne parne sobe, slane sobe, vitalne bazene i ledene kupke. Pored toga, tu će biti i zvučna kupola za impresivna iskustva, platforma za vežbanje joge i multi-senzorna područja za opuštanje.

Six Senses Amaala će ponuditi raznovrstan spektar aktivnosti usredsređenih oko tri stuba odmarališta: wellness & sport, umetnost & kultura, i more, sunce & lifestyle. Gosti će imati priliku da istraže ove aktivnosti i iskuse arome i ukuse regiona. Odmaralište će imati različite sadržaje kao što su pržionica kafe, pekare i čajdžinica. Pored toga, postojaće klubovi za decu i tinejdžere, sobe za molitvu i zajednički saloni. Restorani će biti usklađeni sa filozofijom Eat With Six Senses, naglašavajući prirodne sastojke, lokalne i održive izvore i minimalistički pristup. Celodnevni jelovnici će biti inspirisani uticajima Bliskog istoka i Mediterana, a pored toga, restoran će služiti jela jugoistočne Azije i specijalitete sa roštilja.

Six Senses Amaala će imati 25 brendiranih rezidencija koje nude tri do šest spavaćih soba i strateški su pozicionirane da obezbede ravnotežu između privatnosti i zajedničkih iskustava, dok nude neprekidan pogled na obalu. Dizajn uključuje centralna dvorišta koja povezuju odvojene dnevne paviljone, odražavajući arhitektonski stil Arapskog poluostrva.

Održivost će biti u fokusu ovog odmarališta, koje će biti opremljeno namenskim postrojenjem za desalinizaciju sa nultim uticajem na koralne grebene, dok će plastika za jednokratnu upotrebu biti zabranjena. Sve otpadne vode i organski otpad koristiće se za poljoprivredu i organsku farmu. Obnovljivi izvori energije će ispuniti energetske potrebe odmarališta, usklađujući se sa njegovim ciljem postizanja nulte emisije ugljenika. Naglašena je zaštita morskog i obalnog ekosistema, s obzirom na ambiciju da se odmaralište uspostavi kao vrhunska destinacija za ronjenje i nautiku.

Luxury Experience