Od zamka u Umbriji do vinograda Pijemonta: 7 uzbudljivih novih hotela u Italiji

Pronađite svoj La Dolce Vita u dva sicilijanska odmarališta na obali, otmenom rimskom hotelu i mnogim drugim lokalitetima…

Posle više od godinu dana intenzivne epidemijske situacije koju je uzrokovao Covid-19 i strogih blokada, situacija u Italiji konačno postaje nešto bolja, i to ne samo zbog letnjeg sunca. Kako se sve više ljudi vakciniše i sve manje je novozaraženih, ova evropska zemlja se ponovo otvara za turizam, spremno dočekujući posetioce iz čitavog sveta.

Međutim, nemojte mislite da možete samo kupiti avionsku kartu i zaputiti se na svoj odmor. Zainteresovani posetioci moraju da se kreću kroz lavirint promenljivih propisa i procedura. Negativni PCR test ne stariji od 48 sati od datuma polaska takođe je potreban kada se leti direktno, dok će vas po dolasku u Italiju dočekati obavezan brzi test, dokaz o odobrenom digitalnom obrascu za putnike i mnogo toga drugog.

Ipak, ukoliko ste spremni da savladate sve birokratske izazove, u Italiji možete pronaći mnogo lokaliteta koji će sve te gnjavaže učiniti isplativim. Od preporođenog zamka u Umbriji i održivog vinogradarskog imanja u Pijemontu, do sanjivog odmora na sicilijanskoj obali, otkrivamo sedam novih mesta na kojima se možete prepustiti čarima Italije.

« 1 2 3 4 5 6 7 »

Povezane teme