Novi Mandarin Oriental Hotel stiže u London do kraja godine

Londonski Mandarin Oriental Hyde Park jedan je od najprepoznatljivijih i najluksuznijih hotela u britanskoj prestonici, a ove zime dobija mlađu sestru.

Smešten na istorijskom trgu Hanover, novi Mandarin Oriental Mayfair će imati 50 soba i apartmana i 78 privatnih rezidencija na višim spratovima. Renomirana arhitektonska firma Rogers Stirk Harbour + Partners dizajnirala je hotel, dok se studio Curiosity iz Tokija fokusirao na njegove enterijere u kojima će se nalaziti radovi i nameštaj lokalnih britanskih umetnika.

Studio Indigo, kolektiv arhitekata sa sedištem u Velikoj Britaniji, takođe je pomogao u dizajnu svih 50 soba i apartmana. Na lokaciji Mayfair biće smešten prvi istoimeni restoran Akira Back u Velikoj Britaniji, kao i njegov salon ABar. Kuvar sa Michelin zvezdom, koji je rođen u Koreji i odrastao u Aspenu, poznat je po svom globalnom portfoliju od preko 20 sjajnih restorana i salona, uključujući Yellowtail u Las Vegasu, Vox u Dubaiju, Dosa u Seulu i Absteak na Beverli Hilsu.

Kako navode čelnici hotelske grupe, cilj novog hotela je "stvaranje nezaboravnih uspomena za goste, uz revolucionarne promene u iskustvu obedovanja u restoranu, kroz jedinstvene obroke i ljubaznu uslugu". 

Spa centar novog hotela će pružiti mnoštvo opuštajućih sadržaja, uključujući zatvoreni bazen, saunu, bazen za vitalnost, sobu za opuštanje i niz wellness tretmana. Kada budete osveženi, kratka šetnja će vas odvesti do londonske Bond ulice i Saville Row, gde se nalaze neki od najboljih svetskih krojača po meri i brojni drugi dobavljači luksuzne robe.

Otvaranje Mandarin Oriental Mayfair hotela prethodiće prvom otvaranju hotela grupe u Grčkoj. Najavljeno u februaru, odmaralište sa 99 soba na plaži trebalo bi da bude otvoreno do proleća 2023. Kompanija je takođe nedavno lansirala svoju kolekciju ekskluzivnih privatnih kuća za iznajmljivanje u saradnji sa StayOne.

Luxury Experience