Novi hotel na Mikonosu jedinstveno kombinuje kamen sa beskrajnim plavetnilom

Luksuzan u svojoj jednostavnosti, moderan, ali i sa dubokim korenima u tradiciji, novi predlog za boravak na Mikonosu je poput samog života - definiše se svojim kontrastima.

Savremeni kubistički kompleks od 25 apartmana i 2 vile u boji Kiklada, koji se spušta do zaliva Ornos, nosi arhitektonski potpis K-Studia.  

Svi prostori hotela odišu mirom, jednostavnošću i prefinjenom elegancijom. Materijali - puno drvo, mermer, kamen, rafija - podržavaju filozofiju održivosti, dok se njihove gotovo neobrađene teksture, brušeno drvo hrasta, peskareni kamen, kovani metal i lanene tkanine odnose na njegovu održivost.

Tonovi boja su zemljani - boja pepela, sivo-bež, tamno braon, crna, prljavo bela - i stvaraju atmosferu koja komunicira sa jedinstvenim pejzažem i postaje jedno s njim. 25 apartmana u hotelu Kalesma Mikonos imaju privatni bazen sa grejanjem. Ovde hodate bosi po kamenu i uživate u slobodi tuširanja na otvorenom i nije vam dosta gledanja izlaska sunca, očaravajućeg u njegovim nebrojenim nijansama.

Privatna terasa, opuštajuća oaza, idealna je za opuštanje, ali i za večeru pod zvezdama. Što se tiče dve vile kompleksa, one su oličenje luksuza. Poput kuće u kojoj biste hteli da živite na Mikonosu, one istovremeno nude apsolutnu autonomiju, ali i direktnu vezu sa svim personalizovanim uslugama hotela. Uz privilegiju slika sunca kada tone u more iza Delosa, sa tri ili četiri spavaće sobe, otvorenom dnevnom sobom, trpezarijom i kuhinjom (sa zalihama delicija i vrhunskih vina), idealne su za grupe ili porodice.

Najkomunikativnija tačka hotela je, međutim, sam restoran. Uz grčku kuhinju zasnovanu na sezonskim, lokalnim proizvodima i organskim sastojcima i sa raspoloženjem oživljavanja sunčanih nedeljnih okupljanja oko stola, mikonska verzija Pere Ubu posvećena je konceptu povezivanja gostiju. Od mirisa sveže pečenog hleba ujutru, do osvežavajućih koktela u podne i za večeru, ovaj prostor, napravljen je za piće, degustaciju, smeh i druženje.