Ni Švajcarska ni Francuska - ovo predivno skijalište će biti izgrađeno u Saudijskoj Arabiji

Prestolonaslednik Saudijske Arabije planira luksuzni megaprojekat upotpunjen veštačkim jezerom, luksuznim rezidencijama i wellness odmaralištima.

Kada imate viziju, ništa nije nemoguće. Zahvaljujući saudijskom prestolonasledniku Mohamedu bin Salmanu, njegovo kraljevstvo će se uskoro pohvaliti svojim prvim skijalištem. Tamo gde čak i kamile imaju hotel od 133 dolara po noćenju posvećen njihovom održavanju u luksuznom spa tretmanu, ljudi zaista mogu očekivati samo najbolje.

Nazvan Trojena, ovo je najnoviji megaprojekat koji je predstavljen kao deo planiranog grada NEOM vrednog 500 milijardi dolara. Trojena će biti luksuzno utočište u planinama pustinjskog kraljevstva i 33 puta veće od Njujorka. To objašnjava kako će Trojena lako smestiti sopstveno selo, luksuzna i wellness odmarališta, kao i „interaktivni rezervat prirode" i privući neverovatnih 700.000 posetilaca do 2030. Deo plana su živopisne „Slope Residences“ ili luksuzne vile koje nude najlepše poglede na veštačko jezero i okolinu.

New York Post je podelio komentar saudijskog prestolonaslednika Mohameda bin Salmana: „TROJENA će redefinisati planinski turizam za svet stvaranjem mesta zasnovanog na principima ekoturizma, naglašavajući naše napore da očuvamo prirodu i poboljšamo kvalitet života zajednice. To će biti važan dodatak turizmu u regionu, jedinstven primer kako Saudijska Arabija stvara destinacije zasnovane na svojoj geografskoj i ekološkoj raznolikosti. Očekuje se da će projekat biti završen do 2026. godine i ima za cilj da otvori više od 10.000 radnih mesta“.