Neverovatni hotel sa pogledom na vrh sveta

Himalajski planinski lanac u sebi sadrži neke od najviših vrhova naše planete, a tek nekoliko se može nazvati impozantnijim od drugog najvišeg vrha Indije, Nanda Devi…

Smešten u samom srcu planinskog lanca, maleni butik hotel u Utarakhandu nalazi se na 1600 metara iznad nivoa mora, a svojim gostima daje priliku da uživaju u zaista neverovatnom pogledu. Nazvan The Kumaon, on zauzima najvišu tačku mirnog naselja Kaser Devi nedaleko od grada Almore. Staza koja vas vodi do samog hotela impresivna je poput njega. Dizajniran od strane Zowa Architects studija, ovaj hotel proslavlja kolokvijalni dizajn i lokalno dobavljene materijale, nudeći savremeni komfor i opčinjavajuće mesto za skrivanje od svakodnevice.

Hotel sadrži tri različita nivoa, pri čemu jedan sadrži veličanstvenu ložu, spa, biblioteku i druge servisne prostore, zajedno sa deset soba za goste. Ipak, glavni deo hotela je svakako neverovatni trpezarijski prostor iz kog možete uživatu u neverovatnim pogledima na dolinu i selo, zajedno sa pogledom na najimpresivniji planinski lanac sveta. Kada konačno padne noć, imaćete priliku da uživate u neverovatnom pogledu na vedro nebo sa milionima zvezda, kakav ne možete doživeti nigde u urbanim sredinama.

Što se materijala tiče, za izgradu odmarališta prvenstveno je korišćen bambus, zajedno sa lokalnim ciglama i betonom koji mu daju rustični izgled. Borovina i granit predstavljaju završne detalje, zbog kojih se odmaralište savršeno uklapa sa svojim magičnim okruženjem.

Pored toga, sve strukture koje sačinjavaju ovaj hotel imaju sisteme za skupljanje kišnice, dok se osoblje hotela brine za sadnju sezonskih useva na terasastim odeljcima, koje ujedno koristi u svom restoranu.

Foto: Akshay Sharma

 

 

NAJČITANIJI TEKSTOVI IZ KATEGORIJE Putovanja