Mesto na kom su zabranjeni mobilni telefoni

Opsednutost društvenim mrežama, kao i potraga za što boljim selfijem, doveli su do toga da savremeni čovek često ostane nesvestan realne lepote koja ga okružuje.

Besmislena potraga za savršenom fotografijom i pitanjem da li im lice bolje izgleda „iz profila“ ili „iz anfasa“ mnoge je ljude dovela u opasnost, da ne pominjemo tužan ishod onih koji su u potrazi za fotografijom iz raja izgubili živote.

Upravo iz tog razloga, jedan hotel na božanstvenom Baliju, uveo je pravilo zabrane korišćenja mobilnih telefona kraj bazena.

Želja za bekstvom na mesto gde ih niko neće uznemiravati, bar dok su na odmoru, postala je obesmišljena, jer ako je suditi po menadžmentu hotela  Ayana Resort and Spa, gosti se ne odvajaju od svojih telefona u trenutcima koji su namenjeni sunčanju, uživanju i opuštanju. Zbog toga je hotel uveo zabranu korišćenja telefona u periodu od 9 do 17h, bar dok uživaju u jednom od 12 fantastičnih hotelskih bazena.

Ovaj potez je deo kampanje "U momentu", koji se odnosi na povezivanje sa prirodom bez pritiska za savršenom fotografijom ili stalnu opsednutost društvenim mrežama. U skladu sa pravilima kuće gostima su na raspolaganju i ormarići gde mogu bezbedno da deponuju svoje uređaje kako bi uživali u plivanju i večernjoj siesti kraj bazena.

Komentarišući zabranu, portparol Ayana Resorta i Spa rekla je: "Naša namera je da sačuvamo ljudsku vezu s prirodom i vezu sa samim sobom.”

Bazen koji izgleda kao “lenja reka” je mesto spokojstva, gde gosti mogu zaista da se opuste. Međutim, posetiocima je dozvoljeno da se fotografišu u bazenu i oko njega pre 9 časova i posle 17 časova. Pretpostavljamo da je vreme da se prepustimo preko potrebnoj "detoks tehnologiji"!

Posetocima ovog prelepog odmarališta osim mnogobrojnih bazena na raspolaganju je i plaža na kojoj se hotel nalazi, golf tereni, teretana, teniski tereni, SPA kompleks i prodavnice indonežanskih suvenira.

N.V.T.

Izvor Luxury Launches