Marriott otvara prvu luksuznu safari ložu u Africi

Potpuno novo odmaralište trebalo bi da dočeka goste od 2023.

Hotelski gigant Marriott International najavio je planove da otvori svoju prvu luksuznu safari ložu sa pogledom na reku Talek na ivici Nacionalnog rezervata Masai u Africi.

Smešteno među travnatim ravnicama i valovitim brdima jugozapadne Kenije, novo utočište je na jedinstvenoj poziciji da gostima pruži priliku da ugledaju „Veliku petorku“: lavove, leoparde, bivole, nosoroge i slonove. A za one koji posećuju ovo mesto između juna i septembra, postoji uzbudljiva šansa da budu svedoci spektakularne migracije u kojoj više od milion životinja putuje na godišnjem putu od 1.800 milja od Severnog Serengetija u susednoj Tanzaniji do kenijske Masai Mare u potrazi za slatkim vodama i pašnjacima.

Elegantna nova loža imaće 19 privatnih šatora i niz zajedničkih prostora za opuštanje, uključujući dnevni boravak, bar, spa, restoran i prostrano otvoreno dvorište sa ognjištima. Veće grupe mogu da se odluče za boravak u ultra-ekskluzivnom predsedničkom paviljonu, zajedno sa dva međusobno povezana apartmana sa baldahinom, od kojih svaki ima privatnu terasu sa pogledom na reku.

Za sofisticirane enterijere, Marriott je angažovao nagrađivanu dizajnerku Kristinu Zanić. Inspirisani zadivljujućim okruženjem, prostori imaju toplu, zemljanu paletu boja i obilje prirodnih materijala. Zamislite prelepe tkane prostirke, ručno izrađeni drveni nameštaj i grnčariju.

Gosti se podstiču da se oslobode svakodnevnog stresa i potpuno urone u iskustvo safarija tokom svog boravka.  

„Loža će gostima ponuditi luksuznu pozadinu za stvaranje uspomena koje se mogu desiti jednom u životu dok se povezuju sa prirodom i divljim životinjama kao nikada ranije. Oduševljeni smo što će brend Marriott dočekati avanturiste, uključujući porodice, u ovom delu sveta koji oduzima dah", rekao je Džerom Brit, direktor razvoja za Evropu, Bliski istok i Afriku i dodao je: „Ovaj značajan projekat je odgovor na sve veću želju putnika za iskustvenom ponudom koja im omogućava da izgrade dublju vezu sa odabranom destinacijom. Podstičemo goste da budu pažljivi i prisutni, što je savršeno pogodno za smislene safari odmore.”

Naravno, podrška lokalnoj zajednici će biti od suštinskog značaja i Marriott ima za cilj da zaposli do 50 ljudi iz regiona Masai. Nova loža pridružuje se preko 120 postojećih objekata u rastućem portfeliju hotelskog giganta u Africi.