Luksuzni odmor za ljubitelje Ratova zvezda: iskusiste Tatuin iz prve ruke

Luksuzno odmaralište OutpostX ima privatni spa u steni i đakuzi, a daće vam priliku da se osetite kao lik svemirske epopeje, Ratovi zvezda…

Čak i ako niste vatreni ljubitelji Ratova zvezda, morate priznati da je svet u svemiru koji potekao iz uma Džordža Lukasa zaista veličanstven. Svi smo bili fascinirani poreklom Darta Vejdera, odnosno malenog Anakina koji je na planeti Tatuin nadmudrivao prepredene kriminalce, pre nego što je postao glavni zlikovac univerzuma. Prenoseći pustinjsku planetu Tatuin u komad naše stvarnosti, OutpostX je wellness odmaralište i tematski park smešten na luksuznoj lokaciji na oko sat vremena od Nacionalnog Parka Zion u Juti, u Sjedinjenim Američkim Državama.

OutpostX se prostire na 240 hektara grubog pustinjskog pejzaža u Juti, a možemo slobodno reći da predstavlja futuristički eko-kamp. Nudeći raskošne aktivnosti kao što su vrući spa od gline, pećina sa vodopadima i tople kade, kao i futuristički inspirisane potpuno funkcionalne privatne peskovite kruzere, OutpostX će vas naterati da se osećate kao da ste naišli na drugi svet kroz portal u prostorno-vremenskom tkivu.

Kreiran od strane bivšeg kreatora filmskih setova Trevisa Čejmers, OutpostX je deo Chamber Stays kompanije, koja ima za cilj da stvori smeštaj koji podseća na najneverovatnije filmske pozadine. Kamp ima 10 različitih jedinica za kampovanje podeljenih u četiri jedinstvena stila, pri čemu je svaki preplavljen sci-fi temama. Jedna je Fantasy Lux, luksuzna pećinska kuća s lažnim kamenom, puno staklenih površina, i krevetom koji se pomera napolje pomoću kliznog mehanizma kako bi gosti mogli da posmatraju zvezde.

Cave Villa je još jedan model koji je sličan ali manje luksuzan i predstavlja ne-luksuznu verziju Fantasy Lux opcije. Zatim postoji Zen Lux, koji ima transparentnu kupolu koja pruža predivan pogled na zvezdane noći. Ima kupatilo sa jednostranim ogledalom koje vam omogućava da uživate u tuširanju u polu-otvorenom okruženju s potrebnom privatnošću.

Četvrta je Sky Lodge, koju je dizajnirao survivalist Met Grejem. Inspirisan balinežanskim kućama na drvetu, ima krevet king-size veličine i terasu. Da bi se zaštitili od pustinjske vrućine, svaka jedinica ima klima-uređaj.

Luksuzni kamp takođe nudi neke primamljive pogodnosti. Uključivaće spa, saunu, đakuzi, logorsku vatru i časove keramike za goste koji žele da se bave rekreacionim aktivnostima. Osim toga, biće pet vozila za pesak kako bi se gosti kretali.

Eko-kamp takođe radi na solarnu energiju, a tvorci planiraju da dodaju rezervoar za vodu, zasade šumu topole i postave transparentni spa uskoro za još uzbudljivije iskustvo.

Čejmbersova kreacija je oko 80 posto završena i planirano je da se otvori kasnije ove godine. Ambiciozni pustinjski projekat, koji izgleda kao moderni Tatuin, je na Indiegogo kampanji za prikupljanje sredstava.

Pogledajte galeriju

Luxury Experience