Kraljevski odmor u srcu Lozane

Nekada, hotel Royal Savoy bio je privilegovano odredište krunisanih kraljeva i aristokrata…

U potpunosti renoviran 2015.godine, ovaj istorijski hotel zadržao je svoj šarm nekadašnjih, davno prošlih vremena, integrišući dašak modernosti, te stvarajući pravu oazu blagostanja u srcu Lozane. Sa parkom koji meri oko 5.000 kvadrata, lokacija ovog hotela na obali jezera Ženeva, nudi vam život u dvorcu, u izuzetno mirnom okruženju, sa prestižom pet zvezdica. Prefinjenost i modernost su sveprisutni u ovom hotelu, bilo da se radi o njegovom istorijskom delu ili novom produžetku sa pogledom na baštu.

Sve ukupno, hotel Royal Savoy nudi 196 soba i apartmana, od kojih se 101 nalazi u istorijskoj zgradi, a najnoviji od njih, Katara Penthouse nalazi se u vrtnom krilu. Svaka soba nudi moderni šik dekor i prekrasan pogled na grad ili Ženevsko jezero.

Pre svega, Deluxe sobe i Deluxe sobe sa terasom od 30m2 i njihovim mermernim kupatilom prave su oaze za opuštanje, kao i malo prostranije Premium sobe sa 36m2. Nakon njih, slede Junior apartmani površine 43m2, i ugaoni apartmani od 70m2 sa pogledom na grad ili jezero. Executive apartmani hotela Royal Savoy sa čajnom kuhinjom i gostinjskim toaletom, koji imaju svetao enterijer i kupatilo okarakterisano mermerom, kišnim tušem i japanskom kadom, nude veoma visoku lestvicu luksuza.

Konačno, najznačajniji od apartmana u hotelu Royal Savoy je Royal Savoy Suite sa svojih 122m2, koji se sastoji se od prostrane spavaće sobe, dnevne sobe, velikog balkona, trpezarije, gostinjskog kupatila, velikog garderobera i kuhinje. Zbog svoje veličine, on pruža prekrasan pogled na jezero i grad u srcu istorijske zgrade, ali je bez obzira na to vrlo moderan sa dostupnim iPad-om i Bang & Olufsen audio stanicom.

Royal Savoy hotel nije kraljevski samo po imenu. Njegov restoran La Brasserie du Royal gostima nudi vrhunsku brasserie kuhinju. Spektakularni spa hotela i njegovih 1500m2 jednako su izvanredni i nude brojne sadržaje za goste hotela: zatvoreni i otvoreni bazen, hamam, đakuzi i saunu, sobe za tretmane, frizerski salon i privatne ženske sobe.

Kada osetite da ste dovoljno opušteni, upustite se u otkrivanje jednog od najvećih gradova u Švajcarskoj i njegovih blaga rasutih oko Ženevskog jezera, poput srednjovekovne katedrale, Opere, Baleta Bejart ili vinograda Lavauk, među biserima istorijske baštine Uneska.