Kalesma Mikonos je spreman za letnju sezonu sa potpuno novim izgledom

Luksuzni butik hotel Kalesma Mikonos, koji će uskoro proslaviti svoju prvu godišnjicu, spreman je za letnju sezonu koja je pred nama.

Smešteni na vrhu brda iznad zaliva Ornos i nedaleko od grada Mikonos, Kalesmini apartmani i vile prostiru se na pet hektara. Sve smeštajne jedinice imaju pogled na Egejsko more iz privatnog dvorišta, pored privatnog grejanog bazena u punoj veličini.

Šta je novo? Imanje je proširilo 13 svojih jednosobnih apartmana u jednosobne vile sa potpuno opremljenim kuhinjama na otvorenom i roštiljem gde kuvari mogu da spremaju privatne obroke u trpezariji na otvorenom. Bar i restoran su u potpunosti obnovljeni kako bi gosti mogli da uživaju u predivnom pogledu na morsko plavetnilo.

U prepoznatljivom restoranu Pere Ubu, veteran grčke kuhinje, Kostas Tsingas nudi kikladske specijalitete lokalnog porekla. Kuvar Kostas se posle 20 godina rada u Njujorku vratio u Grčku da bude kulinarski direktor Olimpijskog sela za Olimpijske igre u Atini, a sada će svoje specijalitete poslužiti gostima hotela.

Pored vrhunskog smeštaja, gosti Kalesma Mikonos mogu da istraže istoriju ostrva, uključujući njegove legendarne vetrenjače koje datiraju iz 16. veka - sada kao ukras, nekada su bile neophodne za privredu ostrva.

Takođe mogu prilagoditi svoj itinerer uz pomoć Kalesminog konsijerža i uživati u nizu aktivnosti, uključujući obilazak Delosa sa vodičem, krstarenje jahtom do ostrva Renija, jahanje ili krstarenje od obale do obale. Za ljubitelje sportova na vodi obezbeđene su razne aktivnosti, kao što su skijanje na vodi, džet ski, tubing, fli boarding i parasailing.

Za turiste željne šopinga tu je ulica Matogianni koja je puna dizajnerskih radnji, pored prodavnica suvenira i ručno rađenog nakita.