Istražite lepotu Šampanje u novom Mutigny hotelu

Inspirisani prirodnom lepotom lokacije francuskog regiona Šampanje, koja je prekrivena vinogradima, Studio Jouin Manku dizajnirao je novi spa hotel u Mutiniju…

Francuski reljef i okruženje su u srcu proizvodnje vina, ali i ovog arhitektonskog projekta. Koristeći najbolje darove koje im je ovaj deo sveta poklonio, Studio Jouin Manku koristio je ograničenu paletu prirodnih materijala kako bi izgradili specifični prostor za istraživanje jedinstvenog dela ove lokacije. Za razliku od grandioznih palata koje se obično posvećuju sa šampanjcem, ovaj prostor je sirov i iskren, poput omaža radu, strasti i znanju, koji su sastavni deo svake flaše francuskog vina.

U osnovi ovog projekta, cilj je bio diskretno ubacivanje hotela / spa centra od 101 sobe u prirodni pejzaž. Arhitektura je osmišljena tako da postoji konstantna povezanost sa prirodnim okruženjem, bilo da se radi o šumi i njenom rastinju ili horizontu sa dolinama i brdima prekrivenim vinovim lozama.

Ovo zdanje se sastoji od dva povezana bloka, pri čemu je jedan posvećen društvenim interakcijama, prozračan i lagan, sa gostoljubivom toplinom centralnog kamina i svetlosne skulpture koja se izdiže kroz monumentalno stepenište, aludirajući na šampanjac. Ovom javnom prostoru pridružen je vertikalni volumen, koji u sebi skriva gostinjske sobe, gde su pogledi kroz krošnje drveta nešto intimniji. “Naš projekat je mešavina dubokih, jednostavnih zadovoljstava i iskričavosti”, objašnjava Sanđit Manku, arhitekta projekta.

Poput podrumskog prostora, krov je okarakterisan betonom, koji je ukrašen vegetacijom. Prozori od poda do plafona na svakom nivou pružaju uživanje u panoramskoj povezanosti sa prirodnim okruženjem i fantastičnim pogledom. Odevena u drvo, građevina je arhitektonska i kulturalna ekstenzija obližnje šume.

Inspirisani istorijskim tradicijama skladištenja šampanjca u kredi i rudnicima soli koje su iza sebe ostavili Rimljani, u ovaj hotel se može ući kroz pećinu, koja se nalazi sa njegove zadnje strane. Dizajnirana kao uvod u svetlom ispunjeno otkrovenje koje sledi, javni nivo predstavlja slobodni prostor sa više svrha, orijentisan oko centralnog dvorišta ispunjenog sveltošću i panoramskim pogledima na region. Recepcija, bar, restoran i prostori za održavanje seminara se stapaju ispred spektakla koji predstavlja prirodnu lepotu ovog dela sveta.

Arhitekte su realizovale projekat čija se konturna i transparentna forma izdiže iz topografije lokacije na kojoj se nalazi. Moramo priznati da je to neobično, ali opet iskreno odstupanje od uobičajenog konteksta u kom se šampanjac nalazi u samom centru pažnje – svrha ove građevine jeste veličanje diverziteta i lepote teritorije Šampanje. Dizajn pažljivo upravlja prirodnim atributima i šemom dizajna enterijera, koji je u isto vreme funkcionalan, prirodan i stilski.

Kao mesto sastajanja gde se lokalni i internacionalni ljubitelji vina mogu okupiti i izraziti svoje ideje, iskusivši najbolje što ovaj region može ponuditi, ovaj hotel je protkan luksuzom koji se ne može naći u bilo kom drugom delu sveta.

Luxury Experience