Hotel Violino D’Oro - suštinska destinacija za istinski doživljaj Venecije

Collezione EM najavljuje otvaranje svog najnovijeg hotela, Violino D'Oro, u Veneciji ovog leta.

Butik hotel sa pet zvezdica odaje počast bogatom kulturnom i umetničkom nasleđu Venecije, prikazujući duboku istoriju grada. Kao pravi dragulj, Violino D'Oro je šarmantno skrovište koje se nalazi uz kanal, gde gosti mogu da se prepuste izuzetnoj umetnosti i iskuse veličanstvenost ovog mesta. Hotel je remek delo talentovanih sestara Maestreli, Sare i Elene, koje su vešto oživele imanje. Sa svojom idiličnom lokacijom u srcu Venecije, Violino D'Oro će postati nezaobilazna tačka za putnike koji traže autentično venecijansko iskustvo.

Hotel ima 32 sobe u veličanstvenoj venecijanskoj palati koja se nalazi u srcu grada, na samo dva minuta hoda od Trga Svetog Marka. U partnerstvu sa cenjenim arhitektama Pjerom Tempesti Benelijem, Rikardom Buriganom i Ticijanom Folinom, Violino D’Oro slavi plutajući grad kao mesto kulturnog susreta kroz istoriju od 18. veka do danas. Odajući priznanje ulozi Venecije kao pokretačke sile iza kulturnih pokreta i velikih remek-dela, dizajn i dekor predstavljaju širok spektar umetničkih stilova, od antičke umetnosti do orijentalnih uticaja, kao i jedinstvene savremene umetnosti i dizajna.

Dizajn hotela uključuje doprinose renomiranih brendova kao što su Rubelli, Venini, Martinelli Luce, Flos, Gebtüder Thonet, Asin Terrazzieri Veneziani, Antonio Lupi, Dani Marmi, Richard Ginori i Oluce. Ovi brendovi su poznati po visokokvalitetnom i jedinstvenom dizajnu, čineći Hotel Violino D'oro pravim arhitektonskim i dizajnerskim remek-delom koje će gostima ponuditi zaista jedinstveno i luksuzno iskustvo, pod vođstvom iskusnih arhitekata i dizajnera.

Sve je spojeno kako bi Violino D’Oro postao suštinska destinacija za istinski venecijanski doživljaj. U bilo koje doba dana, gosti mogu da uživaju u italijanskim ukusima u restoranu Il Piccolo, koji služi domaću kuhinju sa fokusom na jednostavna i autentična lokalna jela, posebno vegetarijansku i venecijansku kuhinju.

Luxury Experience