Hotel jedinstvenog dizajna u Simiju "otkriva" istoriju mesta

Ova istorijska neoklasična vila iz 19. veka, poznata je kao vila Mastoridis.

U ovoj vili živela je porodica Mastoridis. Godpsodin Mastoridis bio je osoba koja je donela prvo autonomno ronilačko odelo u Grčku, a posebno u Simi. Na poklon su mu ga poklonili Britanci 1862. godine, sa kojima je radio kao kapetan u Zapadnoj Indiji.

"Hotel 1900“ je neoklasična vila na obali iz 19. veka. Arhitektonski dragulj koji je pažljivom restauracijom održao u životu svoje nasleđe i svojim posetiocima daje priliku da ponovo ožive modernu verziju svoje istorije. Kuća je ostala netaknuta, ali danas u potpunosti zadovoljava potrebe za udobnošću i jednostavnim luksuzom. Visoki ofarbani plafoni i zidovi preplavljeni su živim bojama i detaljima od kojih zastaje dah. Vintage elementi savršeno su kombinovani sa šarmantnom atmosferom zgrade.

Neometani pogled, možda i najlepše luke u Grčkoj, daju osećaj slobode odakle god pogledate. Dok ulazite u hotel i njegove prelepe enterijere, možete intenzivno da osetite nebeski šarm minulih vremena.

Predstavljajući novu ideju smeštaja koja poštuje privatnost svih, gosti postaju "jedno" sa glamurom kojim odiše. Glavne sobe vile pretvorene su u četiri elegantna apartmana prožeta istorijom. Na nivou ulaza nalazi se dvorište okruženo zelenilom koje uokviruje plavetnilo Egejskog mora.

Prelazeći kroz glavni ulaz, možete videti lepo oslikane plafone. Na istom nivou su apartmani 1901. i 1902. Na poslednjem spratu se nalaze još dva apartmana, 1903. i 1904. i najlepša terasa luke.

"1901": veliki apartman je komad nakita sam po sebi. Impresivno visoki plafoni, oslikani od strane tadašnjih specijalizovanih umetnika, potpuno su renovirani i jednostavno su zapanjujući. U spavaćoj sobi na plafonu se nalazi Eros, Bog ljubavi.

"1902": stara kuhinja - soba od 24 kvadratna metra, koja unosi duh kuće, sa lepim elementima koji se čuvaju netaknutim, poput starog kamina, ugradnog ormara, polica i niša. Soba u kojoj se okupljala porodica sada je pretvorena u spavaću sobu punu karaktera. Privatno kupatilo, sa zasvođenim plafonom i zapanjujućim starinskim betonskim pločicama, izgrađeno je na steni koja je delimično izložena i puna biljaka kako bi prirodi pružila osećaj tuša sa pogledom.

"1903": Na 20 kvadratnih metara, ova soba sa tri velika prozora, puna svetlosti, nudi zadivljujući pogled na luku i otvoreno more. Privatno kupatilo sa zapanjujuće luksuznim tušem skrivenim u prostranom ormaru upotpunjuje savršenu atmosferu. Ova soba je bila jedna od spavaćih soba vile.

"1904": Prelepo proporcionalno, udobno i tiho na 25 kvadratnih metara, sklonište mistično puno prirodnog svetla, bila je glavna spavaća soba vile koja nudi privatnost i pogled na luku sa svih prozora. Ima sopstveno kupatilo sa zasvođenim plafonom, a geometrijski uzorci u tušu formirani starinskim betonskim pločicama stvaraju visoko estetsku kompoziciju. Zadržavajući svoje originalne karakteristike, ova soba pruža mir.

Otkrijte u galeriji još fotografija ovog istorijskog hotela!