Gstaad Palace: Simbol luksuza, tradicije i vanvremenske elegancije

Sa dugom istorijom koja počinje 1913. godine, hotel Gstaad Palace nije samo mesto za boravak, već pravo kulturno blago koje spaja prošlost i sadašnjost.

Gledajući na alpski pejzaž Saanena, palata Gštad viri iz šume kao zamak iz bajke. Međutim, užici koji čekaju putnika u njegovim zidovima su stvarni. Smešten u Bernskom Oberlandu, hotel sa pet zvezdica je jedan od vodećih na svetu i očarava goste od 1913. godine – ne magičnim čarolijama, već luksuzom i tradicionalnim gostoprimstvom.

Ovaj impresivni zamak, obeležje najpoznatijeg švajcarskog zimskog odmarališta, počeo je da piše svoju istoriju pre mnogo godina. Tada je izgrađena železnička pruga koja je povezivala Montre sa Cvajzimenom, pri čemu je voz stigao do ruralnog naselja Gštad. Ovom prilikom, vizionarski učitelj sela, uz pomoć investitora iz Lozane, izgradio je prvi luksuzni hotel u okolini. Tako je 1913. Palata Gštad prvi put otvorila svoje kapije uvodeći posetioce u svet u kome je luksuz bio način života.

Od tada do danas istorija palate Gštad je fascinantna. Nakon prolaska kroz dva svetska rata i promene vlasništva 1947. godine, usledila su zlatna vremena. Tokom 1950-ih, Gštad palata je postala krajnje odredište za bogatu decu, poznate ličnosti i plemiće širom sveta. Holivudske zvezde i kraljevske porodice često su birale hotel za svoj odmor, dodajući još više glamura njegovoj reputaciji.

Tokom narednih decenija Palata Gštad je i dalje bila raj na zemlji za slavne ličnosti, kraljevske porodice, bogate i slavne. Princeza Dajana, Džuli Endruz, Elizabet Tejlor, Grejs Keli, Rodžer Mur i Majkl Džekson bili su među najčešćim posetiocima. Često su tamo odmarali od svojih profesionalnih obaveza uz toplu čokoladu, skijali, kupovali u Louis Vuitton, Hermes i Prada buticima, uživali u odmoru i bezbrižnosti koja je jedinstvena u svetu.

Danas je kultna Palata Gštad destinacija svetske klase i njena baza klijenata uključuje mnoge od najuticajnijih ljudi na svetu. Sa svojim motom "ovo nije bajka, već stvarnost", nudi ne samo luksuz i udobnost već i doživljaj života. Svojom istorijom, arhitekturom, gastronomijom i visokim nivoom usluge, Gštad Palata čini svet zadovoljstva koji prevazilazi očekivanja svojih gostiju.

Luxury Experience