Grupacija Jumeirah otkriva svoj prvi luksuzni hotel u Omanu

Oman je potpuno jedinstvena zemlja, drugačija od tipičnih mesta na Bliskom istoku.

Ukoliko planirate putovanje koje nije nalik nijednom drugom predlažemo da posetite najstariju nezavisnu državu u arapskom svetu u kojoj je otvoren luksuzni hotel Jumeirah Muscat Bay.

Smešten u osamljenoj uvali Bandar Jissah, između planina Hajar i Omanskog zaliva, na samo 15 minuta od glavnog grada Muskata, Jumeirah Muscat Bay nudi pravi osećaj spokoja i bekstva. Sa morem, planinama i istorijskim gradom na pragu, to je idealno mesto za opuštanje od užurbanog načina života. Objekat nudi priliku da se opustite na plaži, da istražujete široke otvorene prostore zahvaljujući brojnim ponuđenim iskustvima ili da otkrijete bogatu istoriju Sultanata.

Jumeirah Muscat Bay se sastoji od 206 prostranih soba i apartmana, od kojih sve nude zadivljujući pogled na okean. Pored toga, pet usamljenih vila, sa dva ili četiri ležaja, i izuzetna vila Sanctuary, pružiće jedinstveno iskustvo, svaka sa privatnim bazenom, namenskom uslugom batlera i pristupom privatnoj plaži. Savremeni dizajn arabeske nalazi se u celom odmaralištu, kako bi se prikazale prirodne lepote Omana.  

Novi hotel se fokusira na gastronomiju i nudi pet različitih lokacija za ručavanje. Resotranima rukovodi Klaudio Dieli, koji ima više od 26 godina iskustva, posebno u nekoliko međunarodnih hotela koji su nagrađeni sa tri Michelin zvezdice.

Restoran PERIDOT, koji se nalazi pored okeana, nudi interaktivne stanice za kuvanje koje prikazuju sveža i zdrava jela iz celog sveta. Gosti se mogu opustiti uz popodnevni čaj u salonu TARINI, koji nudi miran beg od arapskog sunca, ili uživati u laganim jelima u restoranu ZUKA pored bazena. U sumrak u baru i na terasi l’ANZO barmeni pripremaju ukusne koktele, kao i azijska jela i nudi se izbor cigara, u kojima se uživa uz prekrasan pogled na zaliv. Restoran BREZZA, koji bi trebalo da bude otvoren u septembru, ponudiće sveže i savremeno okruženje sa najboljim pogledom na Muskat. Služiće izuzetne morske plodove i iznenađujuće kulinarske kreacije Kristijana Gaotina, kuvara rođenog u Italiji koji je dobio Michelin zvezdu.

U kontinuitetu sa izuzetnom wellness ponudom tu je Talise Spa. Sa osam soba za individualne tretmane i dve sobe za parove, ovo pravo utočište će ponuditi blagostanje i opuštanje kroz niz terapeutskih, revitalizujućih i prilagodljivih tretmana. Prostire se na dva sprata, a nudiće i saunu i hamam. Talise Spa će takođe ponuditi lokalne i održive brendove sa dodatnim osvrtom na prirodu Omana.

Za avanturiste koji žele da urone u prirodu, postoji mnogo staza za pešačenje, trčanje i biciklizam u planinama Hajar, gde mogu da otkriju veličanstvene poglede. Sunrise Beach, najsavremeniji fitnes centar, studio za jogu, teniski teren i centar za ronjenje i vodene sportove sa PADI sertifikatom zaokružuju sadržaje. Stvorite nezaboravne uspomene uz aktivnosti kao što su ronjenje, jedrenje i snorkeling sa kornjačama. Roditelji će posebno biti oduševljeni dečjim klubom koji mališanima nudi dnevni program aktivnosti u kojem će deca biti zainteresovana za prirodu, razne avanturu i sport.

Luxury Experience