Four Seasons Resort na Majorki otvoriće svoja vrata 2023. godine

Prvobitno otvoren 1929. godine, postojeći hotel će proći opsežna renoviranja pre ponovnog otvaranja.

Four Seasons na Majorki nudiće 110 soba i apartmana i nalazi se na posedu od 1200 hektara poluostrva Formentor, nudeći pristup netaknutoj plaži, kao i vinogradu koji je udaljen pet minuta vožnje od luksuznog odmarališta.

„Nakon našeg ulaska u Španiju 2020., veoma smo uzbuđeni što nastavljamo ovaj zamah i proširujemo svoje prisustvo na ovom važnom tržištu sa odmaralištem na Majorki, nudeći gostima jedinstveno iskustvo Four Seasons na vrhunskoj evropskoj destinaciji“, kaže Džon Dejvison, predsednik i izvršni direktor Four Seasons Hotels and Resorts.

Majorki, najvećem od Balearskih ostrva na Mediteranu, može se pristupiti trajektom ili kratkim letom iz Barselone, uz dodatne direktne letove iz mnogih evropskih gradova. Prirodne lepote i laka pristupačnost Majorke su ostrvo postavile kao vrhunsku turističku destinaciju za evropske i međunarodne putnike. Tirkizne vode Majorke, krečnjačke litice i bujno zelenilo čine živopisno ostrvo jednom od najtraženijih destinacija na svetu.

Na sat vremena udaljenosti od aerodroma Palma de Majorka, budući Four Seasons Resort će ponuditi za svakoga po nešto kroz svoju bogatu kulinarsku ponudu, opuštajuće spa centre i ekskluzivne aktivnosti na moru kao jedina nekretnina u oblasti sa direktnim pristupom plaži.

Svih 110 soba i apartmana nudiće balkone sa pogledom na more i šumu, omogućavajući gostima da uživaju u njihovom prelepom okruženju. Renoviranje će nadgledati arhitekti Estudio Lamela i SCT Estudio de Arquitectura, a dizajn enterijera Gilles & Boissier.

U vinogradu koji se nalazi na pet minuta vožnje od odmarališta, gosti mogu uživati u ekskluzivnom programu, uključujući sve aktivnosti „od berbe do stola“. Odmaralište će takođe uključivati zatvoreni restoran, restoran i kafić na plaži, kao i bar i roštilj pored bazena.

Ono će takođe biti savršeni izbor za planiranje sastanaka, događaja, venčanja i podsticajnih putovanja, nudeći tri prostora za događaje, kao i opcije na otvorenom kako bi gosti mogli da iskoriste prirodne pejzaže.

Projekat je osmišljen tako da poštuje i štiti svoje prirodno okruženje kroz različite ekološke inicijative, poput obnove izvorne vegetacije i sadnje, smanjene potrošnje vode, sakupljanja kišnice i upotrebe otpadne vode za navodnjavanje pejzaža, sistema za oporavak toplote, solarne energije kroz korišćenje solarnih panela i sistema za upravljanje otpadom od hrane. Druge inicijative uključuju upotrebu električnih vozila i nisku potrošnju energije kroz veoma promišljen pristup dizajnu.

Novi projekat Four Seasons na Majorki postaće druga ponuda Four Seasons u Španiji nakon nedavnog otvaranja Four Seasons Hotel and Private Residences Madrid u septembru 2020.