Doživite Mikonos na sasvim drugačiji način

Kalesma predstavlja besprekorni plod saradnje između K-Studija, Studija Bonarchi i vlasnika hotela kada se radi o dizajnu enterijera i stilu, koji povezuju modern detalje sa lokalnom tradicijom, otkrivajući mikonsko gostoprimstvo, nudeći svom svojim gositma opušteno iskustvo ostrvskog života…

Kalesma zapravo nije hotel. To je selo, u tradicionalnom mikonskom smislu. Lokalna izreka kaže da kada se jedan par venča, zapravo napravi selo, što znači da će izgraditi dom koji će tokom godina rasti kako bi smeštao generaciju za generacijom svoje porodice. Kalesma predstavlja koncept proširene porodične kuće kao intimne destinacije koja poziva goste da se povežu sa suštinom kikladskog načina života.

Prihvatajući sirovu lepotu suvog stenovitog pejzaža i tamnoplavog mora i nadahnjujući se jednostavnom iskrenošću ostrvskog narodnog jezika, nastalo smo „selo“ od okrečenih apartmana i vila raspoređenih parametarski, kao da pikselizuju pejzaž, oko središnjeg dela 'plateia' ili zajedničkog prostora. Smešteno na kičmi brda u severozapadnom delu ostrva, jedinstveno je pozicionirano da uživa u pogledu kako na izlazak sunca na istoku, tako i na zalazak sunca na zapadu. Zajedničke društvene zone, wellness i butik nalaze se na najvišem delu lokacije, kako bi svaki gost mogao da uživa u ovim pogledima dok se opušta, kupa u bazenu ili večera na terasi. U blizini tradicionalnog kamena „Aloni“, kružna struktura koja se koristi za mlevenje pšenice, zadržana je i preuređena kao meditativna platforma za uživanje u zalasku sunca.

Smeštaj se sastoji od 25 apartmana i 2 vile, svaka sa vlastitom privatnom terasom sa bazenom i pogledom na more. Enterijeri i spoljašnji prostori su jednake veličine i neprimetno povezani. Ulaz prolazi kroz malo dvorište koje pruža priliku tuširanje na otvorenom. Apartmani su podeljeni na kutak za spavanje / dnevni boravak i kutak za kupanje, a prostor se međusobno deli podjednako tako da se u obe aktivnosti može ravnotežno uživati. Volumeni uokviruju terasu na kojoj se nalaze dnevni boravak i trpezarijski prostori koji gledaju na privatni bazen pružajući se sve do Egejskog mora.