Da li ste spremni da zakoračite severno od Zida?

Sa nostalgijom se sećamo vremena kada je glavnu temu predstavljala kontraverzna finalna sezona popularne serije Game of Thrones...

Ovi predivni dani sada su već odavno za nama, a kada bi postojala moć kojom bismo izbrisali čitavu 2020. godinu, definitivno bismo je sa radošću iskoristili. Neke uspomene verovatno nisu previše loše, ali zvanično godina na izmaku predstavlja jednu od onih namenjenih zaboravu i nadanju nečem bolje u sledećoj.

Svake godine, finski Lapland Hotel i njegova glavna atrakcija SnowVillage, predstavljaju nam predivna skulpturalna scenarija u ledu i snegu, koja krase i kreiraju zidove, restorane i barove ugostiteljskog objekta. Otvaranje čuvenog hotela odigralo se dvadesetog decembra sa temom Winter Illusions, namenjenoj proslavi optičke iluzije koja sama po sebi izgleda veoma lepo. Međutim, teško je zamisliti bilo šta što se može nositi sa Game of Trones tematikom, izabranom za glavnu tokom dve sezone, 2018/2019 i 2019/2020.

U hodnicima hotela, svi posetioci mogli su videti modele Bravosove Hall of Faces i masivne zmajeve svetlećih očiju, zadužene za čuvanje straže iznad bara, između svega ostalog. U jednom od apartmana Night King nadgleda goste iznad kreveta, što bi svakako predstavljalo veoma interesantan prizor prilikom buđenja. Brojne površine dobile su nove linije kako bi oponašale neverovatne zamke Westerosa i naravno, tu je prepoznatljivi Iron Throne kreiran od leda i čuvan od strane Gregora Kleganija.

Ostale sobe za goste poseduju karaktere i predmete kao što su White Walkeri, zmajevi, Vun Vun Džin, Vatreno drvo i Ghost, beli jezovuk Džona Snežnog. Ledeni restoran, privremeno nazvan The Sept of Baelor, ponudio je svima delikatese u vidu irvasovih odrezaka i vrućeg soka od maline.

Smešten u selu Kitila, gotovo 202 km udaljenom od Arktičkog kruga, hotel svake godine dobija drugačiji izgled upotrebom oko 19 miliona kilograma snega i 350.000 kg prirodnog leda. Ledene skulpture stižu sa svih strana sveta unapred, kako bi kompletirale ova zadivljujuća, privremena arhitektonska čuda, u okviru 24 apartmana, uključujući deset gostinjskih soba, kapelu i bioskopski prostor.

Za razliku od većine hotela, SnowVillage ne ohrabruje svoje posetioce da ostaju duže od jedne noći zbog ekstremnih uslova u kojima se nalaze. Logično da unutrašnje grejanje ne postoji, jer bi sneg i led postali voda nakon nekog vremena, istopivši sve skulpture i čitav trud uložen u njihovo kreiranje. Svi dovoljno odvažni i spremni da spavaju na bloku leda u temperaturama ispod normalnih dobijaju termalne vreće visokog kvaliteta i uloške od lažnog krzna, dok su takođe, dostupne i tople kabine svima kojima je potreban odmor od mraza koji ih okružuje.

Ukoliko niste spremni da ostanete tokom noći, ledeni hotel pruža mogućnost dobijanja dnevne propusnice, zajedno sa snežnim turama motornim sankama, namenjenih uživanju u zadivljujućoj Aurori Borealis, sankanju sa irvasima i časovima pravljenja skulptura u ledu.

Nažalost, tema ne može ostati u maniru serije Game of Thrones, ali tokom ovog vikenda, čuveni SnowVillage hotel istaknuće dodatne fotografije ovogodišnjih skulptura. Većina od nas neće moći da putuje ove zime, ali će svakako moći da uživa u svim čarima SnowVillage kolekcija putem zvaničnog sajta ili Instagram profila ovog nordijskog dragulja.