Casa na Terra - hotel u samom srcu prirode

Casa na Terra, smešten nadomak vode u Monsari, u Portugaliji, zapravo je novi hotel čiji dizajn potpisuje arhitekta Manuel Ajres Mateus…

Dizajniran tako da se stopi sa svojim prirodnim pejzažem, ovaj hotel predstavlja najnoviju ponudu portugalske hotelijerske grupe, Silent Living. Arhitektonski dizajn hotela svakako je iznenađujuć za one koji ga po prvi put posećuju – možda ga čak na prvi pogled neće ni primetiti!

Čitava betonska struktura Casa na Terra hotela ušuškana je u zemlju, poput nekadašnjih zemunica. Jedini vidljivi elementi su dvorište i kupola, pri čemu oba vizuelno povezuju sve sobe sa prirodnim okruženjem. Hotel ima samo tri sobe sa privatnim kupatilima i malenim privatnim dvorištima, koja propuštaju prirodnu svetlost sa gornje strane. Kuhinja i dnevni boravak se otvaraju prema velikom dvorištu, odakle se pruža neverovatni pogled na jezero Alkeva.

U enterijeru, hotel poseduje minimalistički stil, finiširan cementom, drvetom i ogledalima, kako bi se stvorio osećaj povezanosti sa prirodom koja ga okružuje. Posetioci u hotel mogu ući putem staze na zelenom krovu ili iz dvorišta smeštenog ispod.

Pored činjenice da je pravo remek delo arhitekture, ovaj hotel sadrži sve pogodnosti za savršeni odmor. Jedno noćenje u njemu koštaće vas 600 evra.