Casa Colonica - savršen privatni italijanski raj

Poput svog sestrinskog hotela na obali jezera Komo, ikonskog Villa D’Este, toskanska Villa La Massa privlači goste koji traže autentičnost, cene detalje i svoju privatnost…

Drugim rečima, to je hotel za ljude koji žele da upijaju energiju oko sebe, a ne da stvaraju scene. Sada, takvi putnici imaju na svom raspolaganju još ekskluzivniju opciju izbora – zahvaljujući lansiranju Casa Colonica, gostima je sada dostupna rustična vila iz devetnaestog veka, sa četiri elegantna apartmana.

Smeštena na maloj udaljenosti od Firence, sa pogledom na Kjanti dolinu i reku Arno, Villa La Massa, čiji je glavni objekat izgrađen tokom šesnaestog veka, nalazi se na posedu koji meri oko 22 hektara protkanih cvetnim baštama, voćnjacima i maslinjacima, ali i privatnim začinskim baštama. Savršeno ušuškana nadomak ulaza, preko puta istorijske kapele ovog imanja, nalazi se Casa Colonica, koja ranije nikada nije bila otvorena za goste. Ona je upravo sada prošla kroz opsežni proces renoviranja koji je trajao godinu dana, a delo je lokalnih arhitekata i zanatlija. Rezultat je kuća oivičena bujnim baštama, koje spajaju regionalne materijale, sa modernim pogodnostima i tehnologijom.

U enterijeru, Casa Colonica sadrži dva apartmana na svom gornjem nivou, kao i dodatni apartman i jedan junior smeštaj u prizemlju. Poslednja dva mogu se kombinovati kako bi se kreiralo odmaralište sa dve spavaće sobe, kompletirano malom privatnom baštom.

Dizajn enterijera ima moderni toskanski stil, sa tradicionalnim kamenim zidovima, plafonima sa drvenim gredama, terakota podovima i ručno rezbarenim drvenim akcentima, koji su dodatno naglašeni svilenim tepisima i nagoveštajima živahnih boja.

Centralna kuhinja, koju dele svi apartmani opremljena je modernim aparatima i trpezarijskim stolom za osam osoba, koji je idealan za lagani doručak pre početka vaše italijanske avanture, protkane mirisom jasmina, ležaljkama pored bazena i ložama na otvorenom za uživanje.

Ako bukirate celu Casa Colonica, dobićete usluge vrhunskog šefa na poklon, kao i čas pravljenja toskanskog hleba u pećnici iz šesnaestog veka, koja je otkrivena i restaurirana tokom procesa renovacije. Na raspolaganju su vam i časovi miksologije pod vedrim nebom i brojne druge VIP pogodnosti.

Uživanje u ličnom, privatnom komadu italijanskog raja, nikada nije zvučalo primamljivije.