Bulgari Resort u Los Anđelesu će biti otvoren 2025. godine

Novo odmaralište Bulgari, koje će otvoriti svoja vrata 2025., biće druga nekretnina Bulgari u SAD, nakon otvaranja luksuznog odmarališta u Majamiju 2024.

Bulgari Resort, koji se nalazi na veličanstvenim planinama Santa Monika, biće smešten među 33 hektara zadivljujućeg parka na padini, okružen spektakularnim pejzažima. Planovi predviđaju 58 soba i apartmana, osam privatnih imanja i prepoznatljivi Bulgari Il Ristorante – Niko Romito – kao i spa od 1000 kvadrata, najsavremeniju teretanu, koja nudi Bulgarijev ekskluzivni metod obuke u radionicama, bioskop i ekskluzivni suši bar.

Dobar deo hotelskih soba i apartmana za goste nalaziće se u osamljenim bungalovima raspoređenim po istočnoj polovini imanja, u blizini pažljivo odabranih sadržaja.

Osam zapanjujućih stambenih objekata Resorta biće veličine od 1200 do 4800 kvadratnih metara, svaki sa privatnim zemljištem od najmanje jednog hektara. Topografija kanjona Los Anđelesa bez premca omogućava ogroman otvoreni prostor i privatnost, dajući svakom domu prepoznatljiv ambijent, istovremeno čuvajući greben područja i štiteći njegovu floru i faunu.

Crpeći inspiraciju iz okolnog prirodnog okruženja, savremenu arhitekturu zgrade će voditi poznata južnoafrička dizajnerska firma Studio SAOTA, dok će milanska arhitektonska firma Antonio Citterio Patricia Viel, koja je projektovala sve ostale Bulgari hotele, naglasiti duh italijanskog luksuznog brenda u enterijere zgrade. 

Štaviše, da bi se poštovala i dala prednost biosferi i prirodnim staništima kanjona, stotine starih i autohtonih stabala sa krošnjama se čuvaju, dok će oko 1.000 dodatnih zrelih stabala biti zasađeno i integrisano sa terenom kako bi se obezbedilo stanište za divlje životinje. Ribnjaci i suva rečna korita će takođe biti postavljeni oko imanja kako bi se sačuvala i filtrirala voda i obezbedila prirodna hidratacija za biljke.

Tim Bulgari Hotels & Resorts će nastaviti svoju istoriju staranja da njihova imanja služe kao dom za lokalne divlje životinje za generacije koje dolaze.