Američki turista iza rešetaka zbog negativne kritike hotela

Da li ste ikada napisali negativni komentar o nekom hotelu u kom ste boravili?

Ukoliko jeste, onda znate koliko vam nedaća to može doneti – loše komentare drugih ljudi, vređanje i slično tome. Ipak, u slučaju jednog američkog turiste, taj potez je doveo do tužbe zbog klevete. Tajlandsko odmaralište koje je on navodno lažno negativno komentarisao, odlučilo je da mu naplati kaznu i pošalje ga u zatvor.

Vesli Barns, koji radi na Tajlandu, tvrdio je da Sea View Resort, smešten na Koh Čang Ostrvu, svoje poslovanje vodi u stilu robovlasništva 21.veka. Takođe, naveo je da je morao da se bori sa neprijateljski nastrojenim osobljem koje se ponašalo kao da zapravo ne želi goste.

Svoje kritike je objavio na nekoliko sajtova, uključujući i TripAdvisor, a potom je uhapšen jer je naškodio ugledu odmarališta. Komentarišući ovaj događaj, Tanapon Temsara, direktor ondašnje policije, izjavio je: “Sea View Resort podneo je prijavu protiv optuženog, zbog objavljivanja ne-fer kritika na TripAdvisor sajtu”.

Odmaralište je takođe optužilo Barnsa za loše ponašanje i odbijanje plaćanja naknade za piće, tvrdeći da oni podnose tužbu u svojstvu pravog odgovora, jer Barns može nastaviti da piše negativne recenzije gde god da želi u bliskoj budućnosti i tome se mora stati na put.

Američki turista je priveden, ali je nedugo potom pušten iz pritvora uz kauciju. Ukoliko se utvrdi da je kriv, moraće da plati kaznu u visini od 6.329 dolara i odsluži dve godine zatvorske kazne.