Zima u Dubaiju – top 5 aktivnosti

Ako tražite savršeni zimski odmor i nešto što bi bilo nezaboravno iskustvo, imamo pravu stvar za vas…

Dubai je idealno mesto gde možete raditi šta god da poželite. Mi vam ovog puta predstavljamo pet najboljih aktivnosti kojima se možete baviti ako posetite Dubai tokom zime.

Avantura sa kamilama

Ovo je nešto što obavezno morate iskusiti. Jahanje kamile će vam dati priliku da zaista upoznate ovu zemlji i istražite pustinju, uz veoma blag tempo. Pejzaži pustinje će vas začarati. Možete odabrati kratku šetnju ili pak safari, koji vam pruža priliku da istražite Hata planinu po dnevnom svetlu, i uživati u pogledu kao sa razglednice. Na kraju safarija imaćete priliku da uživate u trbušnom plesu i velikom partiju sa roštiljem.

Vožnja četvorotočkaša

Vožnja ovog motora po pustinji je još jedan idealni način da istražite Dubaji i svakako je idealan za sve ljubtelje adrenalina. Ako volite off-road vožnje, ovi bagiji će vam dati priliku da uživate u nerealnoj vožnji koja je ispresecana mirom pustinje. Bagiji su specijalno dizajnirani za vožnju po neobičnom terenu, tako da ste savršeno bezbedni. Ako se kojim slučajem odlučite za safari koji traje dva dana, dobićete šansu da uživate u zalasku sunca, u sred pustinje.

Aquaventure

Aquaventure Waterpark je nezaboravno iskustvo koje Dubai može da vam ponudi. Sa toboganima i vožnjama koje obaraju rekorde, i ovde ćete dobiti svoju dozu adrenalina. Neptunov toranj vam dozvoljava da se približite ražama i ajkulama, dok se njegovi misteriozni tuneli spremaju da vas katapultiraju u Shark lagunu. Kada završite sa zabavom u vodi, uputite se prema zip lajnu, Atlantean Flyer, jer je to najdruži zip lajn na Bliskom Istoku i daje vam mogućnost uživanja u pogledu na Atlantidu, panoramu grada i plažu, sa dvadeset metara visine.

Dubai Mall

Dubai je idealno mesto za kupovinu. U Dubai Mall tržnom centru nalazi se 590.000 m2 prodajnog prostora. Grand Atrium će vas ostaviti bez teksta, u kombinaciji sa Bulgari i Graff buticima. Iza ugla nalazi se prostor posvećen bliskoistočnim i azijskim juvelirnicama gde ćete sigurno pronaći nešto interesantno. Naravno, tu je i čitav asortiman luksuznih brendova, nezavisnih modnih butika, ali i sitničarnica u kojima se ponekad kriju prava blaga.

Ski Dubai

Ako želite da osetite zimu u Ujedinjenim Arapskim Emiratima, morate posetiti Ski Dubai. U pitanju je ski odmaralište u zatvorenom prostoru, koje meri oko 22.500 m2 i nudi vam skijanje, snoubording, sankanje i sve druge zabavne zimske aktivnosti. Snežni pingvini su preslatki, a oni maleni će vas očarati svojim plesom. Ovo je idealno mesto koje morate posetiti ako idete sa svojom porodicom.

D.Ć.