Zašto je Saudijska Arabija prava oaza iz budućnosti

Saudijska Arabija jedna je od najmagičnijih destinacija na našoj planeti, a čovek koji to definitivno zna jeste njen krunisani princ, Mohamed bin Salman…

On je odlučio da čitavom svetu da šansu da istraže Saudijsku Arabiju lansirajući Coral Bloom, ambiciozni projekat smešten u Crvenom moru. Britanske arhitekte, Foster + Partners, angažovane su kako bi dizajnirale održivi projekat okarakterisan izobiljem prirodnog okruženja. Postaje nam očigledna činjenica da Saudijska Arabija želi da se predstavi kao glavna turistička destinacija budućnosti.

Vrhunsko odmaralište i hotel ispod pustinje Al-Ula svedoči o tome da će, praćen vizionarskim planom Coral Bloom, zaštititi i poboljšati netaknuto prirodno stanje Šurajre. Projekat će biti delo Red Sea Development, a njegov cilj je postizanje 30 procenata konzervacione beneficije 2040. godine.

Kako saznajemo, sam projekat će koristiti 28.000 kvadratnih kilometara zemlje i vode duž zapadne obale Saudijske Arabije uključujući prostrani arhipelag sa više od 90 novih ostrva. Pored toga, ponudiće devet spektakularnih iskustava svojim gostima, kao što su Dunes, The Trail, The Coves, Coral Pavilion, Reef Villas, Nature Reserve, The Club, Golf Course i Luxury Village.

Gosti će moći da uživaju u besprekornom pogledu na ovu neverovatnu lokaciju, zahvaljujući odsustvu visokih građevina. Ukupno jedanaest hotela koje predvode najslavniji brendovi na svetu pronaći će svoje mesto ovde.

Hotel je kvalitetno dizajniran, a inspirisan je prirodnom florom i faunom Saudijske Arabije, dok će sva odmarališta biti kreirana upotrebom laganih materijala sa niskom termalnom masom, koji će biti proizvedeni na licu mesta, što će potpomoći postizanju energetski efikasnoj konstrukciji i manjem uticaju na okruženje.

Žerard Evenden, direktor studija Foster + Partners, izjavio je: “Naša vizija za Šuraja projekat inspirisana je prirodnim stanjem stvari, sa hotelima koji su dizajnirani da deluju kao da ih je okean doneo tu i smestio među peščane dine”.

Kada bude kompletiran, ovaj projekat će se sastojati od pedeset odmarališta, nudeći 8.000 hotelskih soba i oko 1.300 rezidencijalnih poseda preko 22 ostrva. Spektakularna turistička destinacija otvoriće svoja vrata krajem 2022.godine, što će se ujedno podudariti sa otvaranjem internacionalnog aerodroma i prva četiri hotela. Ostali hoteli iz prve faze biće otvoreni 2023.godine.