Zašto je Punta Mita destinacija koju morate posetiti

Nedugo nakon svoje dvadesete godišnjice, luksuzni resort i rezidencijalna enklava nadomak Puerto Valjarte predstavlja svoje nove planove za ovu godinu…

1999.godine, tiho poluostrvo smešteno severno od Puerto Valjarte pretvoreno je u privatni, ograđeni resort sa svojom rezidencijalnom zajednicom, što je u to vreme bilo sasvim novi koncept. Od tada, ovaj priobalni raj od 1.500 hektara porastao je i sadrži dva raskošna odmarališta, vile vredne po nekoliko miliona dolara i pogodnosti poput kluba na plaži, teniskog centra i dva vrhunska golf terena. Sa fokusom na diskreciju, bezbednost i ležernost, Punta Mita je omiljena lokacija bogatih i slavnih – čak i Bil Gejts poseduje svoj komad ovog Edena.

Dvadeset godina nakon prvobitnog lansiranja, ovaj projekat u razvoju je zaradio svoju lojalnu klijentelu i ne zaustavlja se u činjenju svega što ih može opčiniti. Od novih, ultra luksuznih domova i vila, pa sve do novih odmarališta i ustanova, Punta Mita može mnogo toga ponuditi, na samom ulasku u svoju treću dekadu. Ovog puta, otkrvamo vam pet razloga zašto je morate posetiti što pre.

Jedna od najnovijih rezidencija Punta Mite koje se mogu iznajmiti, ujedno je i jedna od najboljih u ponudi. Kreirana od strane arhitekti, Manola Mestrea i Juana Kolinjona, Casa Tau predstavlja imanje na obali okeana sa dvanaest spavaćih soba, smešteno u Ranchos Estate kraju, koji dolazi sa sopstvenom bezbednosnom kapijom. Goste će po dolasku pozdraviti Generalni menadžer vile, koji nadgleda njeno funkcionisanje i usluge šest batlera, kuvara i kuhinjskog osoblja, kao i šest kućepazitelja.

Zajedno sa modernim soboama za goste, koje idu od master apartmana sa pogledom na okean iz samostojeće kade, do apartmana u bašti sa stazom za meditaciju, kuća dolazi sa medijskom sobom, teretanom, centralnim Sonos digitalnim zvučnim sistemom i spa sobom gde možete uživati u tretmanima lica i masažama. Gosti vile imaju pristup svim pogodnostima Punta Mite, što će ih koštati od 11.500 do 27.000 dolara po noćenju.

U samom srcu ovog poluostrva nalaze se dva resorta sa pet zvezdica – Four Seasons Resort sa 177 soba i St.Regis Punta Mita sa 120 soba. Prateći višegodišnje i višemilionske procese renoviranja, Four Seasons sada sadrži unapređene sobe za goste i apartmane koje potpisuje UribeKrayer, kompanija iz Meksika. Svaka smeštajna jedinica poseduje private terase sa pogledom na okean i dekoraciju nastalu pod uticajem okruženja. Gostima je na raspolaganju i novi Dos Catrinas restoran koji služi modernu verziju tradicionalnih meksičkih jela, uz specijalne koktele. Renovirani Apuiane Spa sada nudi ustanove za hidroterapiju, opcije zdrave ishrane, wellness programe bazirane na genetici i mnogo toga drugog.

St. Regis brend nudi private batlere, Remede Spa i ritualno ispijanje čaja dva puta nedeljno. Ovde, gosti mogu posetiti Avocado Vegan bar, u kom mogu uživati u svakakvim delicijama. U elegantnom Carolina restoranu, koji je Five Diamond restoran u ovom delu sveta, nagrađivani kuvar Migel Soltero priprema kreativne menije, koji su fuzija tradicionalnih ukusa kreiranih inovativnim tehnikama.

Golf je oduvek bio jedan od ključnih aspekata Punta Mite, sa novajlijama i profesionalcima koji jedva čekaju svoj red da se oprobaju na dva šampionska terena – Bahia Golf Course i Pacifico Golf Course.

Pogodnosti kojima pristup imaju vlasnici nekretnina i gosti odmarališta u Punta Miti uključuju pristup privatnim klubovima na plaži, pri čemu svaki poseduje sopstveni stil, jedinstvene ponude i spektakularne lokacije.

Ukoliko ne odolite ponudi Punta Mite i zaljubite se u ovaj kutak sveta, sa lakoćom ćete ovde moći i da ostanete. Pored postojećih rezidencijalnih delova, nove ponude nekretnina će vas oduševiti. Ove godine, Punta Mita dobija brojne nove razvojne projekte, koji nose potpies prestižnih stručnjaka.

 

NAJČITANIJI TEKSTOVI IZ KATEGORIJE Putovanja