Španska prestonica predstavlja mnogo novina u pogledu luksuza.
Luksuz se može definisati na hiljadu i jedan način. Ipak, posetioci se slažu da je to sinonim za visok kvalitet i po ovom pitanju, Madrid je idealna destinacija koja brine o svojim posetiocima i stalno se obnavlja kako bi se stvorilo jedinstveno iskustvo. Njegova kultura, način života, 3.000 sunčanih sati godišnje, gastronomska i hotelska ponuda čine špansku prestonicu izuzetnom destinacijom.
Prestižni hoteli
Dolazak Four Seasons hotela 2020. bio je prava radost za turistički sektor glavnog grada. Smešten u bivšoj zgradi osiguravajuće kompanije La Equitativa sagrađenoj 1887. godine sa pogledom na Puerta del Sol, hotel je jedan od najluksuznijih u prestonici. Isto tako, ponovno otvaranje Mandarin Oriental Ritz hotela, Rosewood Villa Magna i Santo Mauro Autograph Collection omogućavaju dobrodošlicu vrhunskoj i zahtevnoj klijenteli.
U 2022. drugi prestižni hotelski objekti će ojačati ovu ponudu. Konkretno, hotel The Madrid Edition grupe Marriot International će ponuditi 200 soba i apartmana sa inovativnim dizajnom, kao i pet tačaka restauracije, uključujući ekskluzivni restoran, koktel bar, Sky Bar i krovnu terasu, kao i otvoreni bazen, najsavremeniji fitnes i spa centar.
Najbolji restorani
Gastronomija u Madridu za mnoge predstavlja „luxe par excellence.“ Restorani sa vekovnom istorijom nude tradicionalna, ali i moderna jela koja su napravljena od najboljih domaćih proizvoda. San Miguel, San Anton, Vallehermoso ili Botin, osnovan 1725. godine koji se smatra najstarijim restoranom na svetu prema Ginisovoj knjizi rekorda, predstavljaju merila madridske gastronomije, dok 21 restoran sa Mišelinovom zvezdicom čine Madrid rajem za najizvrsnija nepca.
Mnogi novi objekti su nedavno dobili prestižna priznanja, među njima, restoran-butik Smoked Room u režiji prestižnog kuvara Danija Garsije koji se nalazi u hotelu Hyatt Regenci Hesperia i ima dve Michelin zvezdice. Quimbaya je prvi restoran sa kolumbijskim ukusima u Madridu koji ima jednu zvezdu, a vodi ga kuvar Edvin Rodrigez. Konačno, restoran Coque, koji vodi kuvar sa dve zvezdice Mario Sandoval, dobio je zelenu zvezdicu za svoju posvećenost održivom razvoju.